SYKD Başkanı Necmettin Kırık mesajında; “FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz 2016 gecesinde uygulamaya koyduğu alçak darbe girişimi milletimizin kahramanca verdiği mücadeleyle bertaraf edilmiştir.

Ülkemizin anayasal düzenini ve demokrasimizi hedef alan bu alçakça yapılan darbe girişimine milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gereken cevabı vermiştir.

Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklar ecdadımızın canları pahasına ortaya koyduğu onurlu mücadele ile vatan olmuştur. 15 Temmuz 2016 gecesi Türk Milleti şanlı tarihinde yer alan mücadelelerden birini daha vererek, canları ve kanları pahasına yurdumuzun bir karış toprağını kimseye vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir.

Milletimizin hürriyet aşkı ve bağımsızlık tutkusu karşısında Kut’ül Amare’de, Çanakkale’de, Büyük Taarruz’da olduğu gibi Türkiye üzerinde kirli emelleri olanlar milletimizin kahramanlığına ve kararlılığına bir kez daha mağlup olmuşlardır.

15 Temmuz tarihi darbelere karşı milletimizin şahlanışının bir simgesi haline gelmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Devletimiz, tüm kurumları ve güvenlik güçleriyle, ülkemizin huzuruna, geleceğine kast eden bölücü terör örgütlerine ve tüm hain yapılara karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Milletimiz dün olduğu gibi bugün de, yarın da her zaman Devletimizin yanındadır. 

15 Temmuz Darbe Girişiminin 2. Yıldönümü vesilesiyle; ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimiz başta olmak üzere, darbe gecesi tanklara karşı göğüs göğüse çarpışarak bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için canlarını siper eden 249 şehidimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Allah bir daha milletimize böylesine acılar yaşatmasın” dedi.