Derneğin eski başkanlarından Canip Kaya'nın sahibi olduğu Kırmızı Restoran’da düzenlenen ve Necmettin Kırık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya yönetim kurulu üyeleri ile birlikte derneğin kurucu ve onur kurulu üyeleri de katıldı. Yerel Kültür Derneği faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla geniş katılımla düzenlenen toplantıda derneğin yeni dönemde ilimizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projeleri uygulamaya koyacağı belirtildi.

SYKD Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Kırık toplantıda yaptığı konuşmada, Yerel Kültür Derneği’nin Sakarya için birleştirici bir çatı olduğunu, huzurun ve kardeşliğin şehri Sakarya’da “Sakaryalılık Ruhu” oluşturulması ve dernek üyelerinin kaynaşması amacı ile bu tür etkinlikleri daha sık gerçekleştireceklerini ifade etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda dernek üyelerine; kuzinede patates, fırında hindi ve köy ekmeği ikram edildi.

Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin geniş katılımlı yönetim toplantısına Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllünün sürpriz katılımı, dernek üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Hendek Belediye Başkanı Püsküllü samimi bir ortamda dost sohbetinde bulunduğu Yerel Kültür Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek, şehrimizde birleştirici özelliğiyle faaliyetlerini yürüten SYKD’ye ve diğer tüm derneklere desteklerinin her zaman devam edeceğini belirtti.