SYKD Başkanı mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün asla unutulmayacağını ve Türk Milleti’nin gönlünde ilelebet yaşayacağını belirtti.

Aradan geçen 79 yıla rağmen Atatürk’ün, Türk milletinin gönlündeki değerini ve sevgisini korumayı başaran büyük devlet adamı olduğunu ifade eden SYKD Başkanı Kırık; "Çağdaşlığın öncüsü ve geleceğe ışık tutan fikirlerin sahibi Atatürk, sadece Türkiye’yi değil, bütün dünya milletlerini derinden etkileyen ve tarihe yön veren büyük bir lider ve devlet adamıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere bıraktığı büyük eserinin korunup geliştirilmesi için izlememiz gereken yolu şöyle tarif ediyor; ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz. Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur’ demektedir.

10 Kasımların yas günü değil, Atatürk’ün fikirlerini anlama günü olması gerektiğini ifade eden Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık; “Vefatının 79’uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve bu vatan uğruna canlarını veren tüm şehitlerimize şükranlarımızı sunuyor, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.