Genel kurul toplantısına, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Genel Merkez temsilcisi İsa Bakaç, ÖĞDER Bölge Başkanı Cemil Koral, Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Hasan Zengin, Saadet Partisi Sakarya İl Yönetim Kurulundan Sedat Tahran, Abdulkerim Arslan, Casim Çelik ve ÖGDER ilçe temsilcileri ile üyeler katıldı.
Divan başkanlığına Mehmet Alp’in seçildiği genel kurul toplantısına Hafız Saffet Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. ÖĞDER Sakarya Şube Başkanı Fatih Cingöz’ün açılış ve selamlama konuşmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.
Sırayla Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Hasan Zengin, ÖĞDER Genel Merkez Temsilcisi İsa Bakaç ve ÖĞDER Bölge Başkanı Cemil Koral selamlama konuşması yaptılar. Genel Merkez temsilcisi İsa Bakaç, Şuurlu Öğretmenler Derneğinin çalışmaları ve amaçları hakkında bilgiler verdi. Eğitim müfredatları ve eğitimciler eli ile bozulan toplumun yine şuurlu eğitimciler eli ile düzeltileceğini, toplumun şuurlandırılacağını, buna inançlarının tam olduğunu söyledi.
ÖĞDER Bölge Başkanı Cemil Koral da, ÖĞDER Sakarya şubesinin güzel çalışmalar yaptığını, Sakarya’da toplumun şuurlandırılması için gayret gösteren şuurlu öğretmenlerin olduğunu söyledi.  Koral, toplumun şuurlandırılması ve yeniden yaşanabilir bir dünyanın inşası işine talip olan Şuurlu Öğretmenler Derneği mensupları olarak, topluma örnek olmak zorunda olduklarını ifade etti.
Protokol konuşmalarından sonra Yönetim Kurulu raporu ve Denetleme Kurulu raporu okundu ve yapılan oylamada ibra edildi. Tek liste halinde girilen genel kurulda mevcut başkan Fatih Cingöz’ün başkanlığında yeni bir yönetim kurulu seçildi. Seçilen yeni yönetim kurulunda Abuzer Polat, İsmail Kestane, Bahattin Kurtulmuş ve Nedim Kotcioğlu yer aldı. Yönetim kurulu yedeklerine de Mehmet Alp, Ali Kınay, Abdulkadir Kardeş, Saffet Kaya, Mehmet Ali Divriklioğlu, Mehmet Refik Akın, Mehmet Emin Şimşir, İbrahim Yağlıdere ve Öznur Özdemir yer aldı. Disiplin Kuruluna İbrahim Birol Ergün, Hasan Berber Ve Muzaffer Turhan Seçilirken Disiplin Kurulu Yedek Üyeliklerine İse Gökhan Atmaca, Savaş Kanbur ve Murat Börekçioğlu seçildi.

Yapılan seçimden sonra yeni yönetim kurulu adına teşekkür konuşması yapan ÖĞDER Sakarya Şube Başkanı Fatih Cingöz, genel kurul toplantısına katılan tüm misafirlere ve  üyelere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Kendisine ve yönetim kurulundaki arkadaşlarına gösterilen güven ve teveccüh için ÖĞDER Genel Merkezi yetkililerine, üyelerine teşekkür etti ve kendilerine duyulan güvene layık olmaya çalışacaklarını, Şuurlu Öğretmenler Derneğinin amaçları doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.