Sakarya Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret etti.

Sakarya’da daha önce sürücü kurslarına ait bir dernek olmadığını belirten Belgin Demir, “Dernekleşme ihtiyacı duyduk.19 Aralık tarihinde de genel kurul yaptık. Sizden taleplerimiz olabilir yine aynı şekilde sizin de bizden talepleriniz olabilir. Sektörümüze güzel hizmetler sunmak için birlik ve beraberlik içinde olabileceğimiz bir dernek kurduk. Diğer kursları da bünyemize dâhil etmeye çalışıyoruz. Onlar da derneklerine sahip çıksınlar beraber olalım. Özel sürücü kursuyuz ama hepimizi Milli Eğitim takip ediyor. Önceden zihinlerde kapıdan ehliyet alıyor deniliyordu bu artık böyle olmuyor bunun bilinmesini istiyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Dişli ise, dernekleşmenin çok akıllıca bir davranış olduğunu belirterek yeni yönetimi tebrik etti. Dernek Başkanı Belgin Demir, sürücü kurslarının eğitim alanı için belediyeden de destek beklediklerini belirterek, “Yeni sürüş eğitim alanlarımız yeterli ama ölçülü olsun istiyoruz. Kaza olunca hemen ilk hedef sürücü kursları gösteriliyor. Aslında istatistiklerde en çok kaza yapanlar ‘ben ustayım’ diyerek kaza yapanlardır” diye konuştu. Başkan Dişli, her kesimin yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirterek, yer talebi için toplu bir müracaatın yapılmasının uygun olacağını belirti.