Batının donmuş politikalarına tepki

Konu ile ilgili olarak Sakarya Gençlik Heyeti’nden yapılan açıklamada, “Katil Esad ve Rusya’nın katliamlarında bugüne kadar yarım milyona yakın masum kardeşimiz yaşamını yitirmiştir. Özgür Suriye’nin haklı mücadelesi bugün 6. yılına batının donmuş politikaları ve çifte standartlı yaklaşımları ile girmiş bulunuyor. Tarih mazlum coğrafyalardaki katliamlara çanak tutan vicdan yoksunu politikaları asla silemeyecektir.”

Hak- batıl ayrımı

“Türkiye hak ve batıl ayrımında her zaman olduğu gibi Hakk’ın yanında saf tutmaya devam etmekte, Sakarya ise kan ve gözyaşından beslenen coğrafyalardan gelen muhacirlerle sofrasını, aşını, suyunu paylaşmayı sürdürmektedir. Sakarya Gençlik Heyeti olarak Suriye konusunda tüm hemşerilerimizin dikkatlerini çekmek ve bu konudaki bilinci arttırmak ayrıca yardımların sayısını çoğaltmak için büyük bir eylem gerçekleştireceğiz.”

Suriye için 460 bin adım

“Suriye’de 5 yılda Adapazarı, Serdivan ve Erenler nüfusu kadar insanın yaşamını yitirdiği gerçeğinden hareket ederek ‘Suriye İçin 460 Bin Adım’ eylemini düzenliyoruz. 5 Mart Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz organizasyona geniş katılımlı bir yürüyüş ile başlayacağız. Ardından saat 13.00’da AKM önünde fotoğraf sergisi, yardım faaliyetleri ve çeşitli programlarda bir arada olacağız.”

Zulüm tek millettir

“Düzenleyeceğimiz organizasyona birçok ünlü aktivistin yanı sıra, tanınmış yazar ve sanatçılar da iştirak edecektir. KADEM, Özgür-Der, MEB-DER, İHH, Yedirenk UOD, Sakarya Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği, BOSEDER, İlim ve Hikmet Vakfı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, AK Parti Sakarya Gençlik Kolları ve TÜGVA gibi siyasi ve sivil hareketlerin yer aldığı Sakarya Gençlik Heyeti olarak zulmün tek millet olduğunu tekrar vurguluyoruz. Haklı mücadelesinde mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyor; gerçekleştireceğimiz eyleme tüm Sakaryalıları bekliyoruz” denildi.