Geçtiğimiz Temmuz ayında Kaynarca ilçesinde 9 aylık hamile olan ve tecavüz edildikten sonra 10 aylık çocuğu ile birlikte öldürülmesi sonucu meydana gelen vahşi olay tüm vicdanlara ateş düşürmüştü. Katil zanlıların davası Sakarya Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Sanıklar Cemal Bay ve Birol Karacal ‘Kasten Adam Öldürme’, ‘Cinsel Saldırı’, ‘Konut Dokunulmazlığı İhlali’, ‘Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçlamaları ile yargılanıyor. Gerçekleşen mahkemede son olarak acılı eş ve öldürülen kadının babası ifade verdi.

“Eşim hamileydi, o gün doğum yapacaktı”
Vahşice öldürülen Suriyeli kadınının acılı eşi Halid Al Rahmun, mahkemede verdiği ifadede, “Ben olayın nasıl olduğunu görmedim. Birol’u komşum olduğu için Cemal’i ise iş sebebi ile tanıyorum. Sabah izin aldım işyerinden yola çıktım eve gittim, eşim hamileydi. O gün doğum yapacaktı, onu doktora götürecektim. Onun için eve gittim, evin dış kapısı açıktı. Eve girdim eşim ile çocuğumu göremedim. Eşimin çantası ve ayakkabısı evdeydi, korktum. Yüksek ses ile ağlayınca komşum olan Birol’un eşi çıktı. Birol’un eşine eşim ve oğlumun evde olmadığını söyledim. Oda bana hastaneye gitmiş olabileceğini söyledi. Sonra Birol’u sordum, oda fabrikada çalışıyor burada değil dedi. Belki Birol eşimi hastaneye götürmüştür dedim, telefonu çıkartarak Birol’u aradım. Birol haberim yok dedi. Babam hasta diye işten çıktım dedi bana Birol. Ben evde kaldım. Bir yakınım hastaneye giderek kontrol etti ancak eşimin orada olmadığını söyledi. Polise gitmeden önce Birol evine geldi girdi ve yanıma gelmedi. Bende acil bir şey vardır diye yanına gitmedim. Eşim ve çocuğumun kayıp olduğunu polis ekiplerine söyledim. Polis karakolunda otururken Birol beni 10 dakika da bir aradı. Arama polisin dikkatini çekti. Birol telefonda bana eşini ve çocuğunu buldun mu diye sordu. Daha sonra polis Birol’u aramamı ve buraya gelmesini söyledi. Polis evde parmak izi araması yaptı ve evde kan buldu. Daha sonra Birol’u polis aldı, daha sonrasını bilmiyorum. Sanıklar ile sorunum yoktu, aramızda husumet olmadı. Birol’un eşi yemek yaptı ve birlikte yemek yedik. Ben hiçbir şey hissetmedim. Cemal ile 3 ay aynı yerde çalıştık” dedi.

“Adalete güveniyorum”
Kızın babası Muhammed Ali Al Rahmun ise verdiği ifadede, “Olayın olduğu zamanda ben Suriye’deydim. Türkiye’ye ilk defa geliyorum şahıslardan şikayetçiyim. Kendilerini benim yerime koysunlar, suçluların en ağır ceza alacaklarına ve adalete güveniyorum” diye konuştu.

Dava 15 Ocak tarihine ertelendi
Sanık, müşteki ve avukatları tek tek dinleyen mahkeme heyeti olay günü öldürülen 10 aylık bebek Halaf Al Rahmun’un İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıntılı raporun düzenlenip gönderilmesi ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek davayı 15 Ocak 2018 tarihine erteledi.