Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün Suriyeli öğrencilerin İmam Hatip Okullarına kazandırılması ile ilgili seminer, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Süleyman Altuntaş tarafından verildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Din Öğretimi Hizmetleri Şube Müdürü Alican Akdoğan, Pictes Proje Koordinatörü Ali Akıllı ve ilimizdeki İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Müdürleri katıldı. Toplantını başında söz alan İl Milli Eğitim Din Öğretimi Hizmetleri Şube Müdürü Alican Akdoğan yaptığı açıklamada, "Bir insanlık dramına dönüşen Suriyeli kardeşlerimizin meselesi Ortadoğu’nun kanayan yarasıdır. Biz Milli Eğitim camiası olarak Suriyeli kardeşlerimize daha düzenli ve kaliteli eğitim hizmetleri sunmak adına neler yapabiliriz onu dert edinmeliyiz. Sakarya halkı, Suriyeli kardeşlerine sırt çevirmediler. Müminler kardeştirler şiarıyla yaklaştılar bu konuya. Hem vatanımıza hem gönüllerimize misafir olan mazlum kardeşlerimize ülkemizin kucak açması ileride vatanlarına döndüklerinde her birisi birer gönül elçimiz olacaktır. Bu bağlamda bir ev sahibine yakışacak şekilde tüm imkânlarımızla muhacir kardeşlerimizin düzenli ve kaliteli eğitim öğretim hizmeti alabilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu amaçla yapılan bütün çalışmalara İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Milli Eğitim Uzmanı Süleyman Altuntaş konu ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Altuntaş, Suriyeliler ile ilgili yanlış bilinen algılar üzerinde durarak bu tür durumlara karşı çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Suriyeli çocukların eğitim öğretim ortamlarına dahil edilmesi için aile ziyaretleri, tanıtım broşürleri, basın yayın ve sosyal medya yolu ile her türlü tanıtım ve görünürlük çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini, ensar muhacir ilişkisi içerinde olunmasının inancımız gereği olduğunun altı çizdi.

Seminerde müdürlere hitap eden Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi Koordinatörü Ali Akıllı, "Projemizi uygulayamadığımız okullarda Suriyeli çocuklara Türkçe destekleme kursları, halk eğitimler bünyesinde velilere yönelik Türkçe kurslar açılabilir. İhtiyaç sahibi öğrenciler Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile desteklenebilir. Özel yetenekli çocuklar belirlenerek yeni projeler hazırlanabilir. Suriyeli çocukların okullaşma oranlarının artırılması, okullarda başarılı olmaları için gereken her türlü desteğe İl Milli Eğitim Müdürlüğü Pictes proje Koordinatörlüğü olarak hazırız. Bu konuda zaten İmam Hatip okullarımız gereken ilgi ve hassasiyeti gösteriyor sizlere de ayrıca teşekkür ederiz" dedi.

Son olarak seminere katılan müdürler tarafından çalıştay yapıldı. Çalıştayda Suriyeli öğrencilerin İmam Hatip Okullarına kazandırılması ile ilgili yapılacaklar tartışıldı. Çalıştayın ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Alican Akdoğan tarafından seminer ve çalıştaya katılan tüm müdürlere teşekkür etti.