Kurban Bayramı tatili için Sapanca'ya gelen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kaldığı otelden çıkarak Sapanca Gölü kenarındaki SASA Harmanlık tesislerine gitti. Demirel burada, İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan ile görüştü.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ziyaret sırasında, Demirel'i Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Demir Yol İş Sendikası eski Başkanı Enver Toçoğlu, TÜRK-İŞ eski Başkanı Salih Kılıç ile işletme sahipleri Abdullah Erdoğan ve Nurettin Demir karşıladı. Göl kenarında kendisi için ayrılan masaya oturan Demirel, ilk olarak Sapanca Gölü hakkında "Gölümüz pırıl pırıl, 50 sene savundum bu gölü kirletmeyin, kurutmayın ve içine lüzumsuz bir şey atmayın" dedi. Demirel, daha sonra Sakarya Üniversitesi'nin yerini sordu. Toçoğlu da, gölün karşı kıyısındaki üniversiteyi göstererek, "Üniversitenin yerini Serdivan eski Belediye Başkanı rahmetli Hüseyin Karabaş sizden almıştı" diye konuştu.

Ziyarette Demirel ile 1975 yılında olan bir anısını anlatan Toçoğlu, "1975 ara seçimlerinden önce Sakarya’ya geldiniz. Açık bir araba vardı. Bende sizin yanınızdayım. O zaman sizden evvel Ecevit konuşmuştu. Dönemin Sakarya İl Başkanı Nuri bey de sizin yanınızda, ortalık yıkılıyor tabi. Korkunç bir destek var. Sakarya’ya 1-2 saat tehirle Düzce’den çok zor geldiniz. Bütün liderler konuşuyor en son konuşma sizinki. Siz Nuri beye diğer liderlerin ne konuştuğunu sordunuz. Tabi bu arada sürekli fötr şapkanızı sallıyorsunuz. Nuri bey de sürekli kulağınıza konuşmaları aktarıyor. O zamanlar ben çocuğum ama çok net hatırlıyorum. Siz daha sonra Atatürk bulvarına bir çıktınız. Böyle bir sevgi gösterisi olamaz. Seçimleri açık ara farkla aldınız. O gün sizi hiç unutmamam o Sakarya’ya girişiniz, hiçbir faniye öyle bir sevgi gösterisi olamaz" ifadelerini kullandı.

Toçoğlu’nun anlattıkları üzerine o günlere ait bir anısını kendine has üslubu ile anlatan Demirel ise, şu sözlere yer verdi: "O gün biri diğerine sormuş ne var Adapazarı'nda diye. Diğeri cevap vermiş, ‘2-3 kişi daha olsa ada batacak."

Göl kenarında çay içen Demirel’in yanına daha sonra, Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Anavatan Partisi'nden İçişleri Bakanı olan Sadettin Tantan geldi. Hastalığı sebebiyle tatili sırasında kimseyle tokalaşmayan Demirel, Tantan'ı görünce ayağa kalkarak elini sıktı ve "Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur" diye konuştu. Ziyaretin devamında ise basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmezken, Demirel'e ziyareti sırasında çok sayıda güvenlik gücünün yanı sıra, tam teşekküllü ambulans da eşlik etti. Sapanca Gölü kıyısında yaklaşık 1 saat dostları ile sohbet eden Demirel, vatandaşlarla resim çektirdikten sonra Sapanca’da kaldığı Güral Sapanca Wellness & Convention Otel'e geri döndü.