DSİ Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, Kaymakam Kemal Şahin, Belediye Başkanı Zeynur Özel, Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner ve mahalle muhtarı, ilçede bulunan sulama göletlerini gezerek geçtiğimiz hafta toplantısı yapılan köylünün  sulama talebiyle ilgili incelemelerde bulundular.

Sulama göletlerini inceleyen grup gezdikleri sulama göletleri ve etrafında sık sık fotoğraf çekip not aldı. Kulaklı mahalle muhtarı Türkan Öner, “Mahallemizdeki eski sulama yalakları artık kullanılamaz halde. İnşallah kapalı sistem sulama ile çiftçimizin yükü hafifleyecek ve daha etkili bir tarım yapacaklar” dedi.

Kaynarca Sebze üreticileri birliği Başkanı Tuncay Yıldız ise, “Sebzeciler Odasını ilk kurduğumuzda çiftçinin en önemli sorununun su olduğunu biliyorduk. Çiftçinin ekim yapması için suyu yoktu. Kaymakam Kemal Şahin'e bu talebimizi iletmiştik. İlçede yapılması planlanan kapalı sistem sulama sisteminin faydalı olacağına inanıyoruz. Çiftçimiz ekim masraflı olduğu için ekim yapmıyordu. Çiftçi özellikle tankerler ile parayla su almaya gidiyorlardı. Proje tamamlandığında bu maliyet de ortadan kalkmış olacak. Kapalı sistem sulama ile birlikte çiftçimiz daha fazla ekecek. İlçede üretimin 3-4 kat daha artmasını bekliyoruz. Seracılık ilçemizde yapılmıyordu bununla birlikte seracılığın da başlayacağını tahmin etmekteyiz” diye konuştu.