Yıl içerisinde yaşanan kuraklık ve sanayi kuruluşlarının aşırı su çekmesiyle birlikte işletme kodunun da altına düşen Sapanca Gölü, bölgedeki yağışlarla birlikte yükseliyor. İki ay önce Kartepe ilçesinde meydana gelen selde, bir günde 16 santimlik artış yaşayan Sapanca Gölü, dikey olarak yaklaşık 1 metre yükseldi. Tarihinin en düşük seviyesinden son yağışlarla birlikte eski günlerine dönmeye başlayan Sapanca Gölü’nde su seviyesi 30.44 metre koduna ulaştı.

Sapanca Göl seviyesinin son durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Şu anda ülke genelinde yağışlı bir periyoda girdik. Aralıklarla olsa da şehrimiz de önemli ölçüde yağış almakta. Bu yağışlar da Sapanca Gölü seviyesinde artış oluşturdu. Göl seviyesi 30.44’e ulaştı. Daha önce 29.27’lere kadar düşen seviye şu anda 30 metreyi aşmış durumda” diye konuştu.

rustem_keles-002.jpg

Göl seviyesindeki artışın devam etmesini beklediklerini de açıklamalarına ekleyen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Göl seviyesindeki artış, gölün aldığı yağış miktarı su kalitesinin de yenilenmesi anlamına geliyor. Havzaya düşecek kar yağışlarının da gölün su kalitesine ve seviyesine önemli katkısı olacak. SASKİ olarak gölün her an, her saniye gerekli kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Sapanca Gölü su seviyesi şu anda yükselme eğiliminde, inşallah bu süreç bu şekilde devam eder” ifadelerini kullandı./İHA

sapanca_golu2-004.jpg