Edinilen bilgilere göre, Korucuk 1682 Ada K-18 Blok’un ana su borusu patladı. Cuma günü sabah yaşanan olay sonrasında borudan sızan su, binanın bahçesine dolmaya başladı. Bina yöneticisi SASKİ’yi arayarak konuyu anlattı ve ekip istedi. Bunun üzerine sabah saatlerinde olay yerine giden SASKİ ekibi inceleme yaparak, öğleden sonra geleceklerini söyleyerek ayrıldılar. Ancak gün boyunca bir daha herhangi bir ekip, onarım için gelmedi.
Bunun üzerine bina yöneticisi bugün yeniden SASKİ’yi arayarak durumu anlattı. Yeniden bir ekip gönderildi ve bina ile çevresini inceleyen görevliler, “Burası sitenin içi. Bizim mıntıkamız değil. Site içinde olunca bizim işimiz değil. Başkasını çağırın” diyerek onarım yapmadan ayrıldı.
Duruma tepki gösteren Korucuk 1682 ada K-18 blok sakinleri, patlayan borunun ana su borusu olduğunu dile getirerek, boşa akan suyun binanın temeline sızmaya başladığını söylediler. Bina çevresinin tamamen su içinde kaldığını kaydeden vatandaşlar, “Burası, TOKİ’nin yaptığı toplu konut alanı. Daha güvenli olsun diye sadece birkaç bloğun çevresini çit çevirdik diye, toplu konutları site yaptılar. Siteyle ne alakası var. Sonuçta patlayan ana su borusu ve bunu yapmak da SASKİ’nin görevi” dedi.