Yapılan ortak basın açıklamasına; Cihan Derneği, Sakarya İHH, Hak-İş, Hizmet-İş, Birlik Vakfı Sakarya Şubesi, MBD Sakarya Şubesi, Gönüleli Derneği, Tasavvuf Vakfı Sakarya Şubesi, Genç Birlik Sakarya Şubesi, Anadolu Öğrenci Birliği, MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği, Enerji İş, Erbakan Vakfı, Pesa, MTTB Sakarya, Sakaryaspor Taraftarlar Derneği, Yeşilay Cemiyeti Sakarya Şubesi, ENSAR Vakfı Sakarya Şubesi, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube, Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube, Genç Memur Sen, Hayrat Vakfı, Katreder, Hayrat insanı Yardım Derneği, Özgür-Der, Sağlık sen, SAKEV - Sakarya Kültür ve Eğitim Vakfı, Cihannüma, Öz-İş, ADADER, TÜGVA, Çelik-İş ve MMG Sakarya Şubesi imza attı.

Ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “15 Temmuz gecesi ülkemize, milletimize karşı gerçekleştirilmek istenen dış kaynaklı işgal girişimine karşı milletimiz insanüstü bir gayret ve ferasetle mücadele etmiş, ölümü göze alarak iradesine ipotek koymaya kalkan, vatanını işgal etmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütüne karşı askeriyle polisiyle omuz omuza onurlu bir mücadele vermiştir.

Sadece ülkemizde değil bulunduğumuz coğrafya ve bölge halklarına çok net bir mesaj veren milli mücadele ruhu, dünya üzerinde tüm mazlumlara umut ışığı olmuş, milletimiz nezdinde ülkemizin özellikle bölgemizdeki tarihsel sorumluluğunu kat be kat arttırmıştır.
Şunu altını çizerek belirtmek istiyoruz ki gerçekleştirilmek istenen işgal girişimi topyekun vatan savunması ile başarısız olmuş olsa da milletimize karşı saldırılar devam etmektedir. Milletimizin ölümü göze alarak canıyla malıyla gerçekleştirdiği mücadeleyi hor gören, hakir gören zihniyet, hayasızca her geçen gün saldırılarını artırmaktadır.

Öncelikle kendisini güya milliyetçi olarak tanıtanlara milletine hakaret edenlerin milliyetçi olamayacağının altını çizerek hatırlatmak istiyoruz.
15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaklaşık bir ay süren vatan nöbetleri de dahil olmak üzere bu milli mücadelenin hiçbir safında yer almayanlar için, on binlerce vatandaşın sokakları, meydanları, kamu binalarını savunmak için gece gündüz yoğun kitleler halinde hareket ettiği olağanüstü bir durumda dahi hiçbir yağma, hırsızlık, kavga, sapıklık ve sapkınlık gibi zarar verme girişimi yaşanmadığından bihaber durumdadırlar.
Kendi ayıplarını örtmek için milli mücadeleyi hor ve hakir gören, milletine hakaret edenleri, şehrimizin tüm yöneticileri tarafından açık bir dille yalanlanan bu mesnetsiz iddiaları için derhal GAZİ SAKARYA halkından özür dilemeye davet ediyoruz.

15 Temmuz Gecesi Türkiye'nin dört bir yanında sayın Devlet Bahçeli'nin örnek devlet adamlığı ve vatanperver çağrısı ile diğer partiler gibi MHP ve Ülkücülerde meydanlara çıkmış ihanet ve işgal girişimine karşı meydanlarda yerlerini almışlardır. Bu ruha uygun düşmeyen ve Yenikapı Ruhunu incitecek bu açıklamaların talihsiz bir dil sürçmesi olduğunu temenni ediyoruz.”