2011 yılı içinde Alancuma’da faaliyete geçirilen bin 200 büyükbaş, 600 küçükbaş kapasiteli Sakarya Ticaret Borsası Hayvan Park Pazaryeri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın "Hayvan Pazarlarının Ruhsatlandırılması ve Denetleme Usul ve Esasları" hakkındaki yönetmelik şartlarını yerine getirerek ruhsatını ve çalışma izin belgesini aldı.

Kurban bayramı öncesi her türlü hazırlığı tamamlayan Sakarya Ticaret Borsası hayvan pazarı, Sakarya İlinin ilk ruhsatlı ve en modern ve en büyük hayvan pazarı özelliğini taşıyor.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Koç yaptığı açıklamada, “Kurban bayramı öncesinde pazara daha fazla alıcı ve satıcı gelmektedir. Bu nedenle bayramın 4. gününe kadar 7 gün 24 saat hizmet vereceğiz. Halkımızın sağlıklı ve güvenilir bir ortamda kurban alış-satışlarının yalnızca pazar yerinde yapılabilmesi için her türlü alt yapıyı oluşturduk. Kurban döneminde oluşan kötü görüntülerin oluşmaması için pazarda satışı yapılan hayvanların kesiminin yapılabileceği kurban kesim yerleri de tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildi. Ülkemiz içerisinde örnek gösterilen pazarımızda halkımız gönül rahatlığı ile kurbanlarını alarak dini vecibelerini yerine getirilebilir. Bu nedenle tüm halkımızı pazarımıza davet ediyoruz” dedi.