Etkinliğe, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Gazeteci Yazarlar Zeynep Türkoğlu, Yakup Köse ve Ardan Zentürk konuşmacı olarak katıldı.

SAÜ Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirilen "28 Şubat'tan Afrin'e Türkiye'nin İstiklal Mücadelesi" programına, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün Babası Asım Safitürk, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“28 Şubat'tan Afrin'e Türkiye'nin İstiklal Mücadelesinin” ele alındığı programda konuşmacılar, 28 Şubat sürecinde yaşananların medyadaki yansımalarını anlatırken, halen başarıyla devam eden Afrin Operasyonuna dair gelişmeleri ve düşüncelerini de paylaştılar.

28 Şubat’ın bin yıl süreceğini söyleyenlerin bugünleri öngöremediklerini, o günlere dair belge ve bilgiler ortaya döküldükçe insanların neler yaşadıklarının daha iyi anlaşıldığını, ancak o dönemlerin geride kaldığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, artık halkımızın kendi seçtiği yöneticilerine sahip çıktığını,  15 Temmuz gecesinin bu konuda bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Şuanda yerli ve milli silahlarla Afrin'e operasyon düzenlemesinin çok önemli olduğunun da altını çizen Vali Balkanlıoğlu, Milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir gücün bozamayacağını belirtti.

Star Gazetesi yazarlarını ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, böylesi programların özellikle gençlerimize çok önemli şeyler kazandırdığını da sözlerine ekledi.