Sakarya Barosu Konferans Salonunda düzenlenen törenle Stajyer Avukatlar; Buse İnce, Betül Kara, Tuğçe Budak, Nurettin Mümin Hankaya ve Aytaç Karakaş ruhsatnamelerini alarak avukatlık mesleğine başladılar. Sakarya Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Avukatlar ve ailelerinin katıldığı ruhsat töreninde Başkan Kazan genç meslektaşlarına cesur olun, hakkı ve hukuku savunun mesajı verdi.

“Kimsenin karşısında eğilmeyin”

Törende bir konuşma yapan Başkan Kazan; “Namusumuz ve vicdanımız üzerine yemin ederek başladığınız bu onurlu meslek ile toplumun barışı ve huzuru için mücadele edeceksiniz. Sizler bu günden itibaren ömrünüzü, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa etmek için harcayacak, aynı zamanda topluma yön vereceksiniz. Cesur olun. Ne iktidar ne de başka bir güç önünde eğilmeyin. Çünkü gücün karşısında eğilene, boyun bükene hukukçu denmez” dedi.

“Hukuksuzluk koyunlaştırır”

Son günlerde gerek ulusal gerek yerel basında gündeme gelen AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un diş macunundaki flüorür ile ilgili yapmış olduğu açıklamaya da esprili bir şekilde gönderme yapan Başkan Kazan; “Hiçbir hukukçu hak yememeli tıpkı diş macunu yemediğimiz gibi. Çünkü diş macununu temizlik için kullanırsınız. Ama yerseniz beyninizde farklı etkiler yaratıyormuş. Ben bilimsel bir araştırma yapmadım ama yapanlar var onlara sormak lazım. Koyunlaştırdığına dair şeyler söyleniyor. Onu bilemem ama ben hak yemenin ne manaya geldiğini bilirim. Hak yiyen de, haksızlık karşısında susan da koyunlaşır. Bir menfaati vardır veya bir şeyden korkuyordur. İşte o kişi artık hukukçu değil, haksızlık karşısında susan bir koyundur” ifadelerini kullandı.