Ruhsatnamelerini alan avukatlara, Baro’nun Konferans Salonu’nda ruhsat töreni düzenlendi. Törene Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Başkan Yardımcısı Av. Osman Yar, Genel Sekreter Av. Ümit Fırtın, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve aileler katıldı. Törende meslek yeminleri eden avukatlara ruhsatnameleri ise Başkan Abdurrahim Burak ile yanında staj yaptığı avukatlar Osman Ayar ve Ahmet Özdin tarafından takdim edildi.

Sakarya’nın kimliği nedir?

Törende konuşan Başkan Abdurrahim Burak; “Bu şehrin, bu toprakların insanları olarak şehrimize katacağımız neler var diye kendimize sormalıyız. Mesela şehrimizin bir kimliği olması gerekiyor. Şehrimizin kimliğini bilen var mı? Bu şehrin kimliği nedir? Nasıl her insanın kimliği varsa şehirlerinde bir kimliği olmalı. Mesela Antalya, turizm ve seracılık şehridir. Nevşehir, tarihin, turizmin şehridir. Kocaeli, sanayi şehridir. Peki, Sakarya’nın kimliği nedir, hangi kimlik üzerinde yükselmelidir? Biliyoruz ki Sakarya’nın kimliklerinden bir tanesi tarımdır. Sakarya’nın toprağı kaliteli olduğu için oldukça değerli ve kıymetlidir. O yüzden Sakarya’da tarım artmalıdır. Sakarya, tüm Türkiye’yi beslemeye yetecek kadar verimli tarım toprağına sahip” dedi.

“Tarım alanlarını özenle korumalıyız”

Betonlaşmayı durdurmaya karşı önlemlerin devam etmesi gerektiğini belirten Başkan Burak; “Tarlalar arsa olduğunda değer kazanabilir, belki 10 kat daha fazla değerlenir ama ülkemiz ve geleceğimiz için 10 katından fazlasını kaybederiz. Ülkemizin, Sakarya’nın verimli topraklarına ihtiyacı var. Sakarya’mız kimliğini tarımla tamamlamalı. Araziler özenle korunmaya devam etmeli. Sakarya’mızda doğa turizmi de olmalı. Sakarya’nın gölü, nehri ve denizi var ve harika bir bitki örtüsüne sahip, yeşilin bin bir tonu mevcut. O yüzden Sakarya’mızı tarım kimliğinden uzaklaştıran ve imar alanlarını arttıran tüm uygulamalara, kararlara karşı bir set kurarak, hep birlikte haykırmalıyız; bu kıymetli toprakları bir daha geri getiremeyeceğiz, tarım alanlarımızı şu ana kadar koruduğumuz gibi özenle korumalı, yeşil bir Sakarya için betonlaşma ile mücadeleye devam etmeliyiz ki Sakarya’mızın kimliği oluşabilsin” şeklinde konuştu.