Sakarya Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 2020 Staj Eğitim Dersleri sona erdi. 1 ay süren derslerde yaklaşık 146 stajyer avukat ders aldı.

Baro’nun Konferans Salonu’nda yapılan derslerde alanında uzman avukatlar tarafından; avukatın hak ve yetkileri, avukatın diğer yargı paydaşları ile ilişkileri, avukatın yükümlülükleri, avukatlık etiği ve avukatlık hukuku ile ilgili meslek kuralları, TBB avukatlık meslek kuralları, avukatın disiplin ve cezai sorumluluğu, avukatlık ücret sözleşmesi, vergi yükümlülüğü, mesleğin geleceği ve büro yönetimi, arabuluculukta taraf vekilliği, Sosyal Güvenlik Hukuku’ndan kaynaklanan hizmet tespit davaları, icra ve iflas hukuku, ceza ve ceza muhakemesi hukuku, iş hukuku, tazminat hukuku, idare hukuku, gayrimenkul hukuku, adli yardım uygulaması, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru gibi birçok konu stajyer avukatlara teori ve uygulama aşamalarında detaylı olarak anlatıldı.

Eğitimler mesleki gelişim açısından önemli

2020 yılı Staj Eğitim Derslerinin sona ermesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Staj Eğitim Merkezi Başkanı Musa Adıyaman, adalet sisteminin daha kaliteli hizmet sunması için en önemli unsurlardan birisinin nitelikli avukatların varlığı olduğunu belirtti. Adıyaman, “Eğitimler stajyerler avukatların mesleki gelişimi açısından oldukça önem arz etmektedir. Eğitimlerde verilen uygulamaya yönelik pratik çalışmalar sayesinde stajyer avukatlar, donanımlı ve hazır bir şekilde mesleğe adım atacaklar” şeklinde konuştu.

Elimizden geleni yapacağız

Baro Başkanı Abdurrahim Burak, “Staj Eğitim Merkezimizin düzenlediği dersler, stajyer avukatlar için oldukça önemli. Mesleğe adım atmadan önce hem ileride karşılaşabilecekleri sorunları çözme noktasında meslektaşlarımızdan bilgi ve tavsiyeler alıyorlar hem de aldıkları derslerle mesleğe bilgili ve başarılı bir şekilde başlıyorlar. Bu kapsamda derslerin faydalı geçtiğine inanıyorum. Ayrıca stajyer avukatlarımızın talep edecekleri konular doğrultusunda eğitim seminerleri düzenleyecek, daha fazla bilgi, tecrübe ve pratik kazanmaları için elimizden geleni yapacağız. Sakarya Barosu olarak her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.