AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir yaptığı ziyaretlerde Srebrenitsa Soykırımı’nın 20. Yıl dönümünde Bosna-Hersek’te katıldıkları “Ölüm Yürüyüşü”nü anlattı.

Türkiye’den sadece Sakarya AK Parti Gençlik Kolları’nın katıldığı 105 kilometrelik yürüyüşü anlatan Demir, “Her seyahat bir hayalle başlar. Bizim yürüyüşümüz de bir hayalle başladı. Vahşetten kurtulabilmek ümidiyle yollara düşüp açlık ve sefalet içerisinde günlerce yürüyen Boşnak kardeşlerimizi Aliya’yı, soykırımı, kardeşlerimizi unutmadık. AK Parti Sakarya Gençlik Kolları olarak Srebrenitsa’yı, genel olarak ise Irak’ı, Suriye’yi, Afganistan’ı, Doğu Türkistan’ı, Mali’yi, Somali’yi ve daha nice mazlum ve mağdur coğrafyaları unutmadığımızı, her an onlar ile beraber olduğumuzu gösterebilmek, İbrahim’e su taşıyan karınca misalince safımızı belli etmek için biz de ölüm yürüyüşüne katıldık. Yaklaşık 34 arkadaşımızla beraber bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Bu yürüyüş gerçekten hayat değiştirecek bir deneyim oldu. Biz gençler olarak meseleleri sadece film gibi izleyen bir gençlik olmak istemiyoruz. Meseleleri anlayan, idrak eden ve bunlara politika üreten bir gençlik olmak istiyoruz. Ülkemizdeki gençlere mutlaka buradaki yürüyüşe katılmalarını ve çok güzel bir hikâyelerinin olmalarını temenni ediyorum” dedi.

“Tayyip Erdoğan’ı soruyorlar”

Yürüyüş esnasında yaşanan olayları da anlatan Demir, “3 günlük yürüyüş esnasında bayrağımıza büyük ilgi olduğunu gördük. Bayrağımızı gören hemen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı soruyor. Bizler onun gençleri olduğumuzu söyleyince bizlerle daha çok ilgileniyorlar. Herkes bayrağımızla ve bizimle fotoğraf çektirmek istiyor” diye konuştu.

Demir, ziyaret sonunda Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a ve Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’e Bosna Hersek’te çekip arşivledikleri fotoğraflardan oluşan bir tablo hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Alemdar, “Böyle duyarlı gençleri görmek bizi onurlandırıyor. Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Sizler yapmış olduğunuz bu denli güzel çalışmalarla ülkemizi her alanda dünyaya tanıtacaksınız” dedi.

“Sizlerle gurur duyuyoruz” ifadeleriyle sözlerine başlayan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise, “Ben o güzel yüzlerinizde, gözlerinizde ve alınlarınızda ülkemizin aydınlık geleceğini görüyorum. Sizlerin bu denli güzel çalışmalarınızı gördükçe geleceğimizin emin ellerde olduğunu rahatlıkla görebiliyorum. Tarihinizi bilmek sahip çıkmak çok önemli, sizler gibi bilinçli gençlerimiz olduğu sürece ülkenin geleceğinden şüphe duymuyorum. Sizlerle guru duyuyoruz” diye konuştu.