Öncelikle tüm İslam aleminin Hicri Yılbaşını tebrik eden SP Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Ahmet Çelik, Serdivan Belediyesi ve SEBADER’in ortak organizasyonu ile düzenlenen Mavi Durak Fest adlı programın milli ve manevi değerlerle çeliştiğine dikkat çekti.

Çelik, “Etkinliğin, gençliğimizi bu değerlerden uzaklaştıran bir program olduğuna üzülerek şahitlik etmiş bulunmaktayız. Öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki; görevi toplumun huzurlu, güvenli ve refah düzeyi yüksek bir hayat sürdürebilmesi açısından çalışmalar ortaya koymak olan belediyelerin, böylesine amaçsız, yararsız ve toplumsal yaşama hiçbir olumlu katkısı olmayan organizasyonlara önayak olmaları ve bunu çok doğru bir şey yapıyormuş gibi yazılı ve görsel medyadan reklam etmeleri sahip oldukları zihniyetin dışa vurumudur” diye konuştu.

Bu organizasyonun Hicri Yılbaşına denk getirilmesine de tepki gösteren Çelik; “Ayrıca yapılan organizasyonun İslam aleminin Hicri Yılbaşına denk getirilmesi, sahip oldukları kültür ve değerlerin ne denli yozlaştığının açık bir göstergesidir. Gecenin geç saatlerine kadar gençlerimizin sokaklarda alkol almasına neden olacak bir faaliyet yapılması milletimizin ve özellikle mevcut iktidara manevi değerleri önemsediğini düşündüğünden dolayı destek veren seçmenleri derinden yaralamıştır” dedi.

Kitap fuarının düzenlenmiş olması bizim nezdimizde değerli bir çalışmadır diyen Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Ahmet Çelik; “Serdivan Belediyesinin düzenlemiş olduğu kitap fuarı elbette memnun edici ve yararlı bir çalışmadır, ancak bu çalışmanın devamında organize edilen ve topluma hiçbir faydası olmayan konserler bu yararlara kıyasla tamamen tezat bir durum ortaya çıkarmıştır. Bu konserlerin düzenlenmesine karar veren merciler hangi gerekçe ile bu karara vardılar? Hristiyanlara ait bir adet olan yılbaşı gününü resmi tatil ilan edenler kendi dinlerine ait yılbaşında alkol tüketilen konserler vermeyi nasıl kendi vicdanlarına kabul ettirebiliyorlar?” diye sorarak sözlerini noktaladı.