Son zamanlarda, alkol, uyuşturucu, sigara, fuhuş, ahlaki dejenerasyon, depresyon gibi birçok olumsuzluğun ülke gençliğini içine çeken bir bataklık haline geldiğini söyleyen SP Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Ahmet Çelik, “Üzülerek belirtmek isteriz ki; maneviyattan uzak, ahlaki değerleri ön planda tutmayan, tamamen batı sistemine entegre edilmiş eğitim sistemimiz genç yaşlarda intihar eden, daha çocuk denebilecek yaşta birbirlerini aşk meselesi sebebiyle öldüren, uyuşturucu parası vermeyen anne babasını katleden gençliğimizi her geçen gün daha tehlikeli bireyler yapmakta ve toplum içinde bir tehdit unsuru haline getirmektedir” dedi.

İçinde bulunulan durumun aslında şaşırtıcı bir tarafı bulunmadığını söyleyen Çelik, “Zira biz biliyoruz ki temelinde ahlak ve maneviyat barındırmayan her sistem bu tür sıkıntıların ortaya çıkmasına gebedir. Çünkü batının gençliğe bakışıyla ecdadımızın gençliğe verdiği önem arasında değer yönünden uçurumlar vardır. Batı gençliği tanımlarken ‘15 ile 24 yaşları arasında öğrenim gören ve hayatını kazanmak için çalışmayan, ayrı bir konutu bulunmayan kimsedir’ tabiri kullanırken tamamen maddeci, materyalist ve amaçsız bir genç hedeflemektedir. Oysa bizim ecdadımız genci tanımlarken ‘Genç; inancı ve idealleri uğrunda fedakarlık yapabilendir’ der ve gençliğe manevi bir mana yükler. Tüm Müslümanların önderi olan Peygamber Efendimiz (S.A.V.) gençlerin toplum için ne denli önem arz ettiğini hayatının her alanında göstermiştir. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) hayatına baktığımızda görüyoruz ki; mücadeleye başladığı ilk dönemlerden itibaren en önemli görevleri gençlere vermiştir. 11 yaşında Efendimize korumalık yapan Hz. Ali, İslam ordusunun ilk komutanı olan 17 yaşındaki Usama Bin Zeyd, Mekke’nin ilk valisi 20 yaşındaki Attab bin Esid bizlerin önünde çok önemli örnekler olarak durmaktadır.
Saadet Partisi olarak bizler yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede çocuklara okullarda ahlakın, erdemin en önemli meziyet olarak öğretilmesini ve ahlak derslerinin bir an önce hayata geçirilmesi gereken yerli müfredata eklenmesini istiyoruz. Bizim ezelden beri önce ahlak ve maneviyat dememizin temelinde şu vardır; Ahlaki ve manevi değerler olacak ki bu gençler büyüdüğü zaman bu millete faydalı olsunlar. Bu yaşanan kötü tabloları görmek istemiyorsak, gerçek Milli Eğitimi bu ülkede hakim kılmak zorundayız. Bizler bu kapsamda, neye karşı mücadele verdiğimizi, hak-batıl mücadelesinde gençliğe düşen görevlerin ne olduğuna dikkat çekmek için bu tespitlerle birlikte çağrımızı yapıyoruz” diye konuştu.