Serdivan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Köprübaşı Mahalle Muhtarı Fikret Can ile İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu’nun da yer aldığı ziyaretlerde, semt sakinleriyle bir araya gelen Başkan Alemdar, sağlık sorunları sebebiyle evlerinde istirahat eden mahalle sakinlerine de misafir oldu ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İnsan merkezli hizmet

İnsan merkezli hizmet anlayışıyla, 2009’dan bugüne Serdivan’da gönüllere dokunmaya gayret ettiklerini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "Hemşehrilerimizle yaptığımız istişareler doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, insanımızı merkeze alan hizmetler ortaya koyuyoruz. Bu kapsamda 2016 yılında hayata geçirdiğimiz Serdivan Mahalle Gönüllüleri uygulamamızla; toplumumuzun yapı taşları arasında yer alan yardımlaşma, dayanışma, hasbihal etme gibi hasletlerimizi, manevi değerlerimizi yaşatarak sosyal belediyecilik anlayışına farklı bir misyon yükledik” dedi.

Asıl olan gönül yapmak

Başkan Alemdar, Serdivan Mahalle Gönüllüleri uygulamasına; mahalle sakinlerinin yanı sıra üniversite öğrencileri, bölge esnafı, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının da destek olduğunu, bu gönüllülük hareketinde her yaştan ve meslek gurubundan insanların yer aldığını belirtti. Başkan Alemdar, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi; Asıl olan gönül yapmak. Serdivan Mahalle Gönüllüleri uygulamamızın temel amacı da bu. Yardımlaşma, birbirinden haberdar olma, dertleri paylaşma ve derman olma gibi güzel hasletlerimizi yaşatarak gelecek nesillerimize aktarmak” ifadelerini kullandı.

Moral en güzel şifa

Hastalara yapılan ziyaretlerin önemine de vurgu yapan Alemdar, “Sevgi ve muhabbetle acılar tatlılaşır, inşallah dertler de şifa bulur. Rabbim şifa bekleyen tüm hastalarımızı tez zamanda sağlık, sıhhat ve afiyete kavuştursun” dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, hasta için en güzel şifanın moral olduğunu ifade ederek, bu ziyaretin de kendilerini mutlu ettiğini belirttiler.