Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde 317 adet taksi dolmuşla hizmet verdiklerini söyleyen Adapazarı Şehir içi Taksi Dolmuş Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Çepni, öncelikli olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden destek beklediklerini ifade etti.
Çepni, "Caima olarak, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının hakkımızda aldığı olumlu ya da olumsuz tüm kararlara saygı duyarak uyduk. Aidatlarımızı, hat devir ücretlerini, ilave koltuk bedellerini, payımıza düşen ne varsa ödedik. Ancak koronavirüs salgının ardından pandemi kurulu kararı ile yolcu sayısı, ruhsat sayısının yarısına düşürüldü. Bu durumda da gelirimiz yüzde 30 seviyesinde azaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, zarar gören esnafa bağlı bulundukları büyükşehir belediyeleri tarafından destek olunacağını açıkladı. Bizler de şoför esnafı olarak, Sakarya Büyükşehir Belediyesinden acilen makul bir destek bekliyoruz" dedi.
Bağlı oldukları oda ve birliğin de kendilerine destek vermediğini söyleyen Çepni, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce'nin birlik ve oda başkanlarımızla da istişare ederek esnafımız daha da zor duruma düşmeden sorunlarımıza çare bulacağına, esnafımızın yanında olacağına tüm kalbimizle inancımız tamdır" diye konuştu.