Gerçekleştirilen buluşmada Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Toçoğlu’nun eşi Gönül Toçoğlu, Toyota Fabrikası Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yasuhiko Ishibashi, Büyükşehir Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, fabrika yöneticileri ve kadın çalışanlar da yer aldı.

“Gününüz kutlu olsun”

Programın açılış konuşmasını yapan Yasuhiko Ishibashi, “8 Mart günü boyunca, tüm dünyada, kadınların ailedeki ve ekonomik, politik ve sosyal alanlardaki çabalarını takdir etmek üzere çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bugünkü etkinlik Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilmiştir. Bu vesile ile Başkan Toçoğlu’na teşekkür ederken, hepinizin Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Önemli bir gün”

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, “Başlangıçta acı bir olayla hatırlanan Dünya Kadınlar Günü belirli bir günde kutlanmış olsa dahi kadınlarımız için bir kazanımdır. Üzerimizdeki sorumluluk çok büyük. Ülkemizin ağır yükünü kadınlarla beraberce taşıyoruz. Bu tür anma günlerinin kadınların ülkemizde ve dünyada yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması hedefinde önemli bir yer tuttuğuna inanıyorum. Kadınların ülkemizde ve dünyada yaşadığı sorunların ortadan kalkmasını diliyorum” diye konuştu.


“Toyota şehirle bütünleşti”

Başkan Toçoğlu konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Bugün bu programı Toyota fabrikasında beraberce gerçekleştirmemiz hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından önemli bir değişimin göstergesidir. Ülkemizde üretim yapan, şehrimizin önemli markalarından biri olan Toyota, hem Büyükşehir Belediyemiz ile hem de Sakarya halkı ile bütünleşerek çalışmalarını sürdürüyor. İlimiz istihdamına çok büyük katkı sağlayan Toyota’ya ve yöneticilerine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum.” Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Başkan Zeki Toçoğlu ve eşi Gönül Toçoğlu, fabrika yönetici ve işçisi kadınlara karanfil takdim etti.