Akdardağan, “Daha önce de dile getirdiğimiz gibi TESK öncülüğünde yapılan girişimler sonucunda esnaf ve sanatkarlarımızı yakından ilgilendiren 6736 sayılı kanun kapsamında vergi borçlarında yapılandırmaya gidilmişti. 25 Kasım 2016 sona eren yapılandırma süresi 31 Mayıs 2017 Çarşamba gününe kadar uzatılmıştır. Yapılandırması ihlal olan borçlu esnaf, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte bu tarihi kadar ödeyebilecekler. Yine aynı kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular, bu ay  sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde indiriminden yararlanabilecekler” dedi.
 
Akdardağan, “Yine 6736 sayılı kanun kapsamında 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin tamamının ödeme süreleri dörder ay uzatılmıştır. Buna göre, Ocak ayında ödenmesi gereken taksitler Mayıs ayında, Şubat ayında ödenecek taksitler Haziran ayında ödenecek. Diğer taksitlerde aynı şekilde ödeme sürelerinin son günlerinden itibaren dörder ay uzamış bulunuyor. İlk taksitlerini Şubat ayında ödemeyen esnaflarımız ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini bu ay sonuna kadar ödeyebilirler. Aksi takdirde bu haktan yararlanma hakkını kaybedeceklerdir. Özellikle borcu biriken esnafımızın borçlarının ödenmesine kolaylık sağlayan bu fırsatı değerlendirmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
15 Temmuz 2016 ve sonrasında yaşanan gelişmeler nedeniyle işi bozulan esnafların vergisini ödeme zorluğunun yanı sıra birikmiş elektrik ve su borcu da bulunduğuna dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Zor günler geçiren esnafımızın birikmiş su ve elektrik borçlarına yapılandırma bekliyoruz” dedi.