Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, KOM Ekiplerinin uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslara yönelik yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü planlı çalışmalar sonrasında, il merkezinde 6 şahıs, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan yakalandı. Ekipler ayrıca, bu şahıslara uyuşturucu maddeleri sattığı tespit edilen sokak satıcılarını da belirleyerek kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

4 farklı adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda B.K.Ç (25), C.Ç. (33), İ.S.(25), C.S. (26) ve M.S.(27), satışa hazır vaziyette toplam 46 gram sentetik cannabinoid maddesi, 4 gram uyuşturucu esrar maddesi, 4 adet uyuşturucu uyarıcı hapla ele geçirildi.

Zanlılardan B.K.Ç., C.Ç. ve İ.S. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine görderildi.

Öte yandan yine KOM ekiplerince, sınır illerinden temin edilen kaçak sigaraların ilimiz genelinde büfe ve işyerlerine satıldığı bilgilerinin değerlendirilmesi sonucu E.K. (41), E.Y. (40), B.Y. (36) ve F.Ç. (50) isimli şahıslara ait işyerlerinden değişik markalarda toplam 3 bin 729 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilerek el konuldu. Şüpheliler hakkında ise 5607 sayılı Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa Muhalefet Suçundan işlem yapılarak adli mercilere sevk edildi.