Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, Adapazarı Belediyesi tarafından yaptırılan hayvan barınağının önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.

Oda Başkanı Mustafa Yıldız, sokak hayvanları konusunun ülkede olduğu gibi Sakarya’da da önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek, çıkarılan yeni yasalarla sorununun çözülmeye çalışıldığını, yerel yönetimlerin de bu yasalar çerçevesinde çalışmalar yaptığını belirtti.

Sakarya’da sadece Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir hayvan barınağı olduğunu kaydeden Yıldız, “Bu barınak tek olduğu için sorunu çözmeye yetmiyor. Sakarya’da kanuna dayalı olarak, her belediyeye ait müşahede merkezleri bile birçok belediyemiz tarafından tam anlamıyla tamamlanamamıştır. Buna rağmen Adapazarı Belediyesi’nin çalışmaları dikkatimizi çekti. Metropol ilçelerde bu sorun daha fazla dikkate alınmalı ve sorunun çözümü için her belediyenin kendisine ait barındırma merkezleri ya da doğal yaşama alanları kurmaları gerekmektedir. Böylelikle sokaklarda tehlike yaratan, saldırgan olan ve şehrimize yakışmayan görüntüler veren hayvanların da insani yöntemlerle yaşama alanları oluşturulmalı ve soruna çözüm getirilmelidir. Hayvanları koruma kanununda yapılması planlanan değişiklikle, diğer ilçe belediyelerinin de bu alanları kurmaları ve başıboş gezen hayvanları bu alanlarda barındırmaları gerekecektir. Komşu illerimizde düzenlemeler bu yönde yapılmakta olup çoğu belediyenin sorunu çözdüğü gözlenmektedir. Bu da bakımsız ve başıboş gezen hayvanların insan sağlığını tehdit etmesinin önüne geçmektedir. Hepimizin dileği şehrimizin hem insan refahı hem de hayvan refahının yüksek olduğu bir şehir haline gelmesidir” dedi.