Erenler Belediye Meclis Üyesi Necmettin Kırık ve Yerel Kültür Derneği eski başkanlarından Cüneyt Demir tarafından organize edilen sohbet geceleri toplantısı Avukat Mülayim Gürkan Darol ve Gürsoy Çelik Firması sahiplerinden işadamı Selami Gürsoy’un destekleri ile yapıldı.

Sakarya’nın her bölgesinden katılımın yüksek olduğu geceye Yerel Kültür Derneği Kurucuları, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Köy Muhtarları, Geyve, Erenler, Arifiye, Ferizli, Bekirpaşa, Hendek ve Erenler Yerel Kültür dernek başkanları ve çok sayıda işadamı katıldı.

yerel_kultur2.jpg

STBF Başkanı Cevdet Koç sunum yaptı

Güzel bir sohbet ortamında geçen gecede konuşma yapan Sakarya Türk Boyları Federasyonu Başkanı Cevdet Koç federasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen Osmaniye’deki Dünya Türkmenler Birliği toplantısı hakkında da bilgi veren Cevdet Koç, Ülke genelinde oluşturulan Yörük Türkmen Sivil Toplum örgütlerinin devamı niteliğinde olan çalışmalarını katılımcılar ile paylaştı.

yerel_kultur3.jpg

Yerel yemekler unutulmadı

Sohbet gecesine katılan misafirlere Hindi Yahni ve Kuzine de Patates ikramında bulunuldu. İkram edilen yemeklerin lezzeti ve nostaljisi gecenin sohbetine ayrı bir güzellik kattı. Sakarya Yerel Kültür Derneği eski başkan Canip Kaya’nın, katılan tüm misafirler ile tek tek ilgilenerek sohbet etmesi dikkatten kaçmadı. Gece sonunda tüm misafirler bu birlikteliğin artarak devamı konusunda fikir birliğinde bulundular.