Toplantıya Sakarya İHH Başkan Vekili Abdurrahman Şafak, Eğitim-Bir-Sen Proje İl Koordinatörü Ali Akıllı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge Koordinatörü Orhan Karaca, Söğütlü ilçe Koordinatörü Halil Kulaoğlu ile okul müdürleri katıldı.

Sakarya İHH Başkan Vekili ve HSBYKV projesi sorumlusu Abdurrahman Şafak: “Savaşlar yeni mağdurlar, yetimler üretiyor. Mülteciler perişan. Dünya rol yapıyor ama yardım yapmıyor. Derneğimiz yetimlere, mültecilere sahip çıkıyor. Sadece yabancılara değil, 56 ülke de seksen bin küsur yetime bakılıyor. Bu sayının yaklaşık 13 bini Türkiyeli yetimler. Ayrıca aile olarak yetime sponsor olunuyor. Yetim ailelere sürekli ve dönemsel yardımlar yapılıyor. Yetim annelerine psikolojik destek veriliyor. Yetimlere özel programlar düzenleniyor. Eğitimleri, geziler ve eğlenceler organize ediliyor. Siz okulların, öğretmenlerin desteği ile daha çok yetime ulaşalım istiyoruz.

Bu proje idareci, öğretmen ve öğrencilerin gönüllülüğü esası üzerine uygulanmaktadır. Projemiz para toplama kampanyası değildir. Hiçbir öğrencimiz ebeveyninden bu projeye katkı için para almayacak, kendi harçlığından vermeyi öğrenecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Eğitim-Bir-Sen Sakarya şubesi yönetimi ve üyelerine, ilçe koordinatörlerimize ve siz değerli okul idarecilerimize bu projeye verdikleri destek dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Proje Koordinatörü Ali Akıllı ise, “Biz erdemliler hareketiyiz, biz iyilik hareketiyiz. HSBYKV projesi çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Ayrıca, Yetimin halinden en iyi eğitimciler anlar. Çünkü onlar toplumun imar ve ıslahından muhatabıdırlar. Merhamet hareketinde öncüler öğretmenler olacak ve sınıflarla yetimleri buluşturacaktır” diye konuştu.