Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Söğütlü Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın Genel Kurulu’na katıldı. Bahçem Cafe’de düzenlenen programda Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, AK Parti Söğütlü İlçe Başkanı Adem Fidan, Sakarya Kooperatifler Birliği Başkanı Ali Yılmaz, Söğütlü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Yıldız, Söğütlü Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şerafettin Gülerce ile 30 oda ve kooperatif başkanları hazır bulundu.
 
“Hedef: Yeni hizmet binası”
Göreve geldikleri 2014 tarihinden itibaren üye sayılarını 200’e çıkardıklarını söyleyen Söğütlü Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şerafettin Gülerce, “Plasmanımız 4 milyon lira oldu. Birliğimize bir hizmet aracı aldık. Şimdiki hedefimiz bir hizmet binası yapmak. Bu konuda sayın ilçe belediye başkanımızın desteklerini bekliyoruz. Bu sayede esnafımızı en iyi şekilde temsil etmeyi ve kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Her zaman yanımızda olan ve bizleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na, SESOB Başkanımız Sayın Hasan Alişan’a çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
“Gelişime hazırız”
Sahip oldukları imkânlarla Söğütlü’deki sosyal hayatın canlanabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, “Söğütlü’de Şoförler Odası yoktu, kurduk. İlçenin kalkınması için önce esnafın kalkınması gerekir. Sadece güzel binalar ile ilçe kalkınamaz. Müteşebbise imkân sunmak gerekir. Onun için Söğütlü’nün gelecekte bir yaşam merkezi, kurulan OSB ile sanayi ile iç içe bir ilçe olacağını düşünüyorum. Esnaf ve Sanatkâr kesimi kendisini revize etmeli, modernize etmeli, ilçe yöneticileriyle iç içe olmalı. Biz gelişime hazırız. Daha güçlü olabilmek için bugünün esnafı yarının tüccarı, bugünün sanatkârı yarının sanayicisi olabilmek için çalışıyoruz. Biz birlikte büyümeyi hedef olarak koyduk. Esnaf ve Sanatkâra bu itibarı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İddia ediyorum ki Söğütlü Esnaf ve Sanatkârlar Odası toplantısına katılan ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’dur” diye konuştu.

 
“Derdimiz millete hizmet”
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, “Bildiğiniz gibi Söğütlü tarım ve hayvancılıkta Sakarya’nın Hollanda’sı denilen bir konumdaydı. Buna sanayi eklendi. Biz turizmi de eklemeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmalarla ilçemizde 600 konut inşa edildi. İddiamız 2019’a kadar bin konutu geçmektir. Sanayi kavşağına bir otel yapmak için planlarımızı bitirdik. Yakında ruhsatımızı keseceğiz. Söğütlü Sakarya’nın merkezine kuzeyden en yakın kapısıdır. Merkezden denize yakın ilçelere gidenler önce Söğütlü’den geçmek zorunda. Biz oraya gidenlerin Söğütlü’yü fark etmeleri için elimizden geleni yapacağız. Söğütlü’deki huzur ve birliktelik sayesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız yakın zamanda 3 ya da 4.kez Söğütlü’ye geldi. Derdimiz millete hizmet. Bu yolda canla başla çalışıyoruz.”

 
“Gök kubbede hoş bir seda”
Göreve başladıklarından itibaren şehirdeki esnaflarla ve muhtarlarla şehre yapılacak hizmetleri istişare ettiklerini söyleyen Başkan Toçoğlu, “Bu görevlerde geçiciyiz. Amacımız bu geçici süreçte kalıcı ve güzel eserler bırakmak. Bunları yaparken ilgili kesimlilerle iç içe bu işleri yapmak. Muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Esnaflarımızla hem genel olarak hükümet bazında hem yerel olarak neler yapabileceğimizi sürekli istişare ediyoruz. Bu ortamı oluşturmak hem birlik başkanımızın hem arkadaşlarının gayretleri sayesinde oldu. Bizler görevlerimizi bıraktığımızda Gök Kubbe’de hoş bir seda bırakmak istiyoruz. Sonuçta milletimizin parasını harcıyoruz. Milletimize hizmet ediyoruz. Kongre inşallah Söğütlümüz için güzel sonuçlar verir. Seçilen arkadaşlara çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 

“Büyük bir fırsat”
Başkan Toçoğlu, “Ciddi bir süreçten geçiyoruz. Katıldığımız toplantılarda söylüyorum. 18 yıldır Belediye Başkanlığı yapan birisi olarak diyorum ki bu bir parti meselesi değil, memleketin bundan sonra da daha istikrarlı, daha çabuk karar alınacak bir mekanizmayla yönetilmesi için büyük bir fırsattır. Esnafın ya da diğer kesimlerin en küçük talebi bile Ankara ile bağlantılı oluyor ve bu işleri çözmeyi zorlaştırıyor. Artık bu sistem sürdürülebilir olmaktan çıktı. Bugüne kadar güçlü bir lider sayesinde geldik. Herkes kendi işine yönelmeli. Hükümet de, meclis de sadece kendi işine odaklanmalı. İki başlı ve çok yetkili bir sistem etkin bir şekilde yürütülemez.”