Gerçekleştirilen programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, ilçe başkanı Adem Fidan, Söğütlü Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Erkaya, büyükşehir bürokratları ve muhtarlar katıldı.

Büyükşehir’e teşekkür

Programın açılış konuşmasını yapan Söğütlü Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Erkaya, “Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi ve muhtarlar olarak işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerinden yararlanıyoruz. Biz muhtarlar olarak hizmetlerimizi şahsi olarak yapmıyoruz. İlçemize yapılan yatırımlar için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Bizim işimiz hizmet”

Programın devamında söz alan Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, “Büyükşehir Yasası ile ilçelerimizin bütün mahalleri Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırına dahil oldu. Büyükşehir ile koordineli çalışarak ilçemizde çok güzel işler yaptık. Bizim işimiz hizmettir.  İlçemizde hayata geçireceğimiz yatırımlarımızı da muhtarlarımızla istişareler yaparak hayata geçiriyoruz.  Muhtarlarımız bizim mahallerdeki elçilerimizdir. İnşallah Söğütlü için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“37 milyonluk yatırım”

Başkan Toçoğlu şunları söyledi; “İlçe belediyemizle koordineli bir şekilde çalışarak Söğütlü’de önemli hizmetleri hayata geçirdik. Bin 400 metrekare alan üzerine kafeterya, dinlenme ve oyun alanları bulunduğu modern bir sosyal tesis inşa ettik.  Çalışmalarımız kapsamında Fındıklı grup yolu üzerindeki Tokmaklı Köprüsü’nde genişletme çalışması yapacağız. Böylece güzergâhta trafiğin daha güvenli bir şekilde akmasını sağlayacağız. İlçemiz için planlanan yatırımlarımız kapsamında ise 37 milyonluk yatırımla ilçeye içmesuyu ve kanalizasyon hattı ile Atıksu Arıtma Tesisi inşa edeceğiz.”

“Açık kanal kalmayacak”

“Geçtiğimiz aylarda ilçemizde yerleşim alanları arasında açık kanallar için 600 metrelik betonarme geçiş inşa ettik. Böylece hemşerilerimizin özellikle yaz yazlarında yaşadığı koku sorununu ortadan kaldırmış olduk. Kanal geçişlerinde ikinci etap çalışmalarımız Fındıklı grup yolu üzerinde başladı. Bu çalışma kapsamında da 520 metrelik kanal geçişi inşa edeceğiz. Sakarya’da açık kanal diye bir sorundan bahsedilmeyecek.”

“600 bin ton asfalt”

“Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi olarak işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Söğütlü’nün standartlarını yükselteceğiz. İlçemizde inşa edilecek OSB’nin çalışmaları da devam ediyor. Bu projeyle Söğütlü’nün istihdam olanakları da genişleyecek. Söğütlü’nün geleceğini inşa ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yılda 276 milyon kredi kullanıyoruz. Kullandığımız kredi ile tüm ilçelerimize hizmet götürüyoruz. Ayrıca asfalt şantiyemizle yıllık asfalt üretim kapasitemizi 600 bin tona çıkarıyoruz. İnşallah yeni sezonda şehrin dört bir yanını asfaltlayacağız.”

“İyi bir diyalog”

“Göreve geldiğimizden beri muhtarlarımızla iş birliği içerinde çalışıyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz toplantılarda muhtarlarımızın taleplerini dinliyoruz.  Sakarya’da toplamda 664 muhtarımızla iyi bir diyaloğumuz var. Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda tüm ilçelerimize hizmetlerimizi sunuyoruz. Muhtarlarımız mahalleler ve belediye arasında köprü görevi görüyor.”

“Hizmet için çalışıyoruz”

Programın son konuşmasını yapan Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, “Büyükşehir Belediyesi’nin Söğütlü’de inşa ettiği altyapı ve üstyapı yatırımlarını yakından takip ediyoruz. Yerel yönetimler ve Kaymakamlık olarak hizmet için çalışıyoruz. Sakarya çok güzel bir şehir. Bu toplantıyı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.