Kocaali Bahçem Düğün Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu katıldı. Çanakkale Zaferi’nin 101. Etkinliği kapsamında Kocaali’de konferans veren Sofuoğlu, Çanakkale Zaferi’nin azmin ve direnci zaferi olduğunu belirtti.

Sofuoğlu, “Çanakkale Ruhu, Osmanlının nasıl bir adil yönetim sergilediğinin göstergesidir. Osmanlının çekildiği, kaybettiği yerlerde yaşayan bu insanlar, Osmanlının bu zor durumunu görerek geldi. Ortadoğu’dan ve Balkanlardan, hiç bir mecburiyetleri yokken koşarak geldi bu insanlar. 1912’de Osmanlının çekildiği topraklardan, 1915’teki Çanakkale’ye koşa koşa geldi bu insanlar. Osmanlı eziyet eden bir yönetim olsaydı o insanlar, beter ol Osmanlı derlerdi. Tam tersini yaptılar koşarak geldiler. Biz adil bir milletiz. Çanakkale Ruhu bunu temsil eder” dedi.

 

Konferansa Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Kocaali Müftüsü Ahmet Halıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Burak Ak, Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Erdoğan, Eski Belediye Başkanları, Muhtarlar ve Vatandaşlar katıldı.