Programının çok yoğun olmasına rağmen ziyareti programına aldığını ifade eden Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu; “Sizi ziyaret etmemin en önemli sebebi, sizin başkalarından daha çok Kur’an-ı Kerim’le meşgul olmanızdır” dedi. Vefat eden abisinin de hafız olduğunu ifade eden Sofuoğlu, abisinin hafızlık yaparken gösterdiği çalışma azmini hiç unutmadığını söyledi. Başarının hiçbir zaman tesadüfi olmadığını vurgulayan başarılı sporcu, beş defa Dünya Şampiyonu olduğunu bunun da en önemli nedeninin dua olduğunu söyledi. Kenan Sofuoğlu; “Başarılı olmak için ilk önce her zaman Allah’ın yardımına inandım ve azimle hiç bıkmadan çalıştım. Çok yorulduğum ve sakatlandığım oldu ama asla pes etmedim. Çünkü bir hedefim vardı o da ülkemi yurtdışında en iyi şeklide bir Müslüman Türk sporcu olarak temsil etmekti. Bunu da Allah’a şükürler olsun şampiyonluklar elde ederek başardım. Sizler de hafızlık yapıyorsunuz. İlk önce Allah’ın size yardım ettiğine inanın ve bıkmadan çalışın. Sonuçta mutlaka başarılı olacaksınız” dedi.

Bir soru üzerine hayatı boyunca birçok yurt içi ve yurt dışı yarışmalara katıldığını ama inancından asla taviz vermediğini vurgulayan ünlü sporcu, motor yarışlarında şampiyon olan sporcunun şampanya patlattığını ama kendisinin hiçbir zaman bir Müslüman olarak bunu yapmadığını bunun da inancının gereği olduğunu söyledi. Sofuoğlu; “Sevgili öğrenciler, ben de sizin gibi öğrenciyken öyle zengin bir aile çocuğu değildim. Babam bir motor tamircisi idi. Harçlığı bol olan birisi değildim. Ama şimdi çalışma, azim, gayret ve Allah’ın yardımıyla ekonomik durumum da çok iyi. Size tavsiyem çalışmak ve çok okumanızdır” diye konuştu.

Önümüzdeki günler de 2018 yılı Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası için Avustralya’ya gideceğini ifade eden Kenan Sofuoğlu, bu şampiyona ile beraber aktif sporculuk hayatını noktalayacağını söyledi. Söyleşide öğrencilerden kendisine gideceği bu son şampiyona için dua etmelerini istedi. Şehit Bülent Yurtseven Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Recep Almaz, başarısı ve örnek sporculuğuyla herkesin çok sevdiği bir insan olan Kenan Sofuoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Cihan’da şampiyon sporcuya filografi çalışması Türk Bayrağı hediye etti. Dünya Supersport Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Hafızlık öğrencileri, yapılan organizasyon nedeniyle okul yöneticilerine teşekkür ettiler.