AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Youtuber Armağan Çağlayan'ın youtube kanalına konuk olarak Çağlayan'ın sorularını cevapladı.

"Milletvekili olduğumu unutmuşum"

Fenomen Çağlayan'ın 'Emirerlerim' hakkındaki paylaşımını sorması üzerine Sofuoğlu, "Tabi siyasetin içinde olduğumuzu unutmuştum. Siyasetçi olduğumu bir milletvekili olduğumu unutmuşum. Hiç aklımın ucundan geçmiyor onu paylaşırken. Sildim ama iş işten geçmiş. Alan almış, paylaşan paylaşmış. Her zaman söylüyorum her yerde de söyledim burada insanlar hatalar yapabilir, o benim yaptığım hatalardan biri. Belki bir sebebi vardır belki yapmam gerekiyordu Allah'ım bir takdiri yani çok üzüldüm. O dönemde o dönemde açık söyleyeyim bir fırsattır bu işi bırakmak için. Milletvekilliğinden kurtulmak için süper bir fırsat. Cumhurbaşkanımız ile konuşmadım bu konuyu. Grup başkanımız Naci Bostancı'ya gittim. 'Bir açıklama yapalım' dedi. 'Tamam abi siz ne diyorsanız yapayım ben' dedim. Ben bir hata yaptım siyaseti bilen biri de değilim" ifadelerini kullandı.

"Bırakıp gitmek ihanet olurdu"

Kenan Sofuoğlu, "Çok hakaretler yedik. Sabrettim, niye açık konuşacağım, niye durdum? Çünkü Cumhurbaşkanı 3. sıradan Sakarya'da kim aday gösterseydi bu milletvekili olacaktı, yani bir nevi bana bir emanet verdi. Meclise bir koltuğu emanet etti. Orada bizim tabii koltuk sayısı kritik. AK Parti'nin de önceki dönemler gibi çok rahat değil. Zaten kritik bir durumda ve o yüzden bir koltukta da ben zarar ettirmemek istedim. Bana güvenmiş bir insanın bana verilmiş bir emanete ihanet etmek gibi olurdu koltuğu bırakıp gitmek. Bugüne kadar 3 yıla yaklaştı. Üç ayda bir bana maaş veriliyor bir milletvekili olduğum için. Hepsi makbuzlu. İlk hafta ona yardım buna yardım bitiyor. Semih ödemeleri yapıyor aylık kira ödemeleri var. Vekilliğin bana verdiği zararlar var. Yılda yüzbin kilometre civarında Ankara yolu yapıyorum ben. Milletvekilliğinden dolayı da kimse araba vermedi. Her yıl araba değiştiriyorum. Artık haftada iki kere üç kere Ankara'ya gidiyorum geliyorum" dedi.

"Ben bu işi beceremiyorum"

Sofuoğlu son olarak, "Seçimlere zaten şurada 2 yıl kaldı. Seçim çalışmalarına bir yıl kaldı. Seçim çalışmaları yaklaştığında Cumhurbaşkanımıza gideceğim ve 'Efendim, lütfen bana müsaade edin ben bu işi beceremiyorum beceremedim' diyeceğim. İnsanlar bunu duymakla mutlu olacaksa eğer buradan da duysunlar. Ben milletvekilliğini beceremedim, beceremiyorum. Ben şimdi sevdiğim kişilerle uğraşacağım. Sporcu yetiştireceğim İnşallah. Türkiye'ye çok faydalı işler yapmaya devam edeceğim. Yaptım demiyorum, yapmaya devam edeceğim. Çünkü geçmişi konuşmaya gerek yok. Ben önüme bakıyorum. İnşallah güzel hayallerim ve güzel planlarım var. Çok güzel şeyler yapmak gibi altyapı çalışmalarım da var. İnşallah hepsini yapacağım" diye konuştu.