Kaynarca Ziraat Odası Başkanı Cevdet Günhan, “arımı bilmeyen ilçe başkanları saman konusunda hariçten gazel okumasınlar" dedi.

Günhan saman ithal edilmesi ve saman fiyatlarının yüksekliğiyle ilgili değerlendirmesinde, "İşi bilmeyen parti ilçe başkanlarının, il genel meclisi üyelerinin, milletvekilleri bu konuda açıklama yapmasını doğru bulmuyoruz. Herkes işine baksın. Tarımı biz biliriz. Tarımı bilen konuşsun. İlçe başkanları hariçten gazel okumasın" diye konuştu.

Günhan, "Siyasetçiler kendi çiftçisine sahip çıksınlar. Kendi vatandaşlarına sahip çıksınlar. Utanmadan bu konuda konuşuyorlar, akıl verip sözüm ona yol gösteriyorlar. Başka ülkelerin ürettiği samanı alıp sahip çıkıyorlar. Çiftçiliği büyük şirketlere yaptırmak isteyerek başarılı olacaklarını sanıyorlar. Şirketler hayvancılığı ve tarımı tamamen ticaret için para kazanmak için yapıyorlar. Para kazanmadığı durumda hemen bırakıyor. Çiftçiliği biz yapıyoruz, tarımsal krediyi şirketler kullanıyor. Ama ülkemizde tarımın sorunlarına çözüm bulacak olanlar küçük işletmelerdir, aile işletmeleridir. Biz yeteri kadar saman da üretiriz, hayvanımızı da doyururuz, gerekli olan başka ürünleri de üretiriz. Yeter ki Türk çiftçisi emeğinin karşılığını alabilsin. Ancak biz emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Net olarak söylüyorum, saman olayının tek nedeni ülkemiz çiftçisinin mağdur edilmesidir. Yanlış tarım politikalarıdır. Hububat taban fiyatlarının düşük tutulmasıdır. Sıkıntı yaşanınca kendine yetecek kadar yer ekebiliyor" şeklinde konuştu. (www.kaynarcahaber.com)