Sakarya’ya ikinci devlet üniversitesi kurulması yönünde çalışmalar sürerken, bir siyasetçinin yakını olan iki iş adamının da vakıf üniversitesi kurmak amacıyla harekete geçtiği ileri sürüldü.

Şehirde oldukça iyi tanınan bu işadamlarının ilk olarak İstanbul’da özel bir okul satın aldıkları, ardından vakıf üniversitesi açmak amacıyla, vakıf kurmak için bakanlık düzeyinde gerekli tüm hazırlıkları tamamladığı belirtildi.

Hazırladıkları dosyayı şu an hükümet boşluğu nedeniyle bakanlığa sunamadıkları kaydedilen iş adamlarının, hükümet kurulur kurulmaz, siyasetçi tanıdıkları aracılığı ile dosyayı bakanlığa teslim edecekleri iddia edildi.
Öte yandan söz konusu iş adamlarının, kurulacak olan özel üniversite için Adapazarı Çamyolu mahallesi mevkiinde bulunan ve Milli Emlak’a ait olan 400 dönüm arazinin de kendilerine tahsis edilmesini talep ettikleri edinilen bilgiler arasında.

Sakarya’nın tanınmış bu iki işadamının, siyasetçi yakınlarının nüfuzunu kullanarak bazı ihalelere katıldıkları, iş takipçiliği yaptıkları, kendi sektörleri dışında birçok alanda şirket kurup iş aldıkları iddia edildi. / Medyadetay.com