İHH il Başkanı Sebahattin Aydın , Eğitim-Bir-Sen i temsilen Yaşar Kahraman, MEB-DER Genel Başkan Vekili Ali Akıllı, Gönüleli Derneği adına Ahmet Zahid Dizdar ve Ümmet-Der Başkanı Necmi İbil  İl Emniyet Müdürü Babadağı’nı ziyaret ederek son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarına tepkilerini dile getirdiler.

Bir anlamda şehitler için taziyeye geldiklerini dile getiren STK temsilcileri bu konuda üzerlerine düşen görevi seve seve yapmaya hazır olduklarını belirterek; “Küfür tek millettir. Terörün dini milleti mezhebi olmaz, azılı terör örgütünün dış kaynaklardan beslendiğini, ülkenin refahını bozmak, huzurunu kaçırmak, devletimizin büyümesini engellemek hatta ülkeyi bölmek gibi art niyetli mihrakların taşeronluğunu yaptığını hepimiz biliyoruz. Amaçlarına ulaşamayacakları aşikardır. Bölge halklarının da artık terör örgütünden rahatsızlıklarını dile getirdiklerini, yürüyüş ve basın açıklamaları ile görüyoruz. İnsanlar huzur ortamında yaşamak istiyorlar. Devletimizin yapmış olduğu operasyonlardan memnunlar. Terör örgütü ve onu destekleyen bir kısım medya sürekli algı operasyonları yaparak yalan yanlış haberler ve sosyal medya paylaşımları yapıyor. Bu da gösteriyor ki artık ötekileştiriliyorlar ve yalnızlaştırılıyorlar.  Son günlerdeki başarılı operasyonlardan ve çok fazla kayıp verdiklerinden dolayı sansasyonel eylemler yaparak içinde bulundukları çözülme sürecini gizlemeye çalıştıklarını düşünüyoruz. Bu konuda devletimizin askerimizin polisimizin destek olarak her türlü yanındayız” dediler.

Babadağı, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edileceğini ifade ederek, STK’lar ve halkın desteği ile bıkmadan, usanmadan, yılmadan, çalışmalara devam edileceğini söyledi. Babadağı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti.