Destek talebi

Baro Başkanı Av Zafer Kazan ile görüşen Demirli ve Özatalay kadına şiddet konusundaki kanun değişikliği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Sendikacılara 2013 yılında yayınlanan Sakarya Barosu’nun Kadın Çalıştayı Raporunu takdim eden Baro Başkanı Kazan, SİME-SEN olarak yürütülen çalışmalar ve örgütlenme süreci hakkında genel merkez yöneticilerinden bilgiler aldı.

Sendika Genel Başkan Yardımcısı Sedat Demirli yürüttükleri çalışmalar konusunda Sakarya Barosundan destek talebinde bulundu. Demirli, “Genel Başkanlığını Akif Tutkaç’ın yaptığı sendikamız SİME-SEN 2 yıl önce kuruldu. İllerde temsilciliklerimiz var, bazı illerde şubeler kurduk. Örgütlenme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar 7 il’de yapılanmamız oldu. Sakarya’da da 200’e yakın üyemiz var” dedi.

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan da örgütlenmenin önemli olduğunu, bu noktada sendikalara büyük görevler düştüğünü ifade ederek, “Ülkemizde hak, adalet ve ortak hareket edebilme anlayışı henüz hakim değil. Avrupa’da insan hakları öncelikli gelir. Bireysellik güçlü olursa toplumsal güç de olur. STK’lar demokrasinin beşiğidir. Birey hakları ve demokrasi STK’ların güvencesi altındadır. Bireysellik önemli ama sendikalar ve sivil toplum kuruluşları toplumsal gelişmeler, hak ve hukuk ihlalleri gibi toplumu ve bireyi ilgilendiren her alanda ortak ses verebilmelidir. Birlikte hareket edebilmeye ihtiyaç var. Sivil toplum bağımsız olursa güç de olur. Sivil toplumun gücü, ilkeler ve hak savunuculuğundan gelirse toplum geleceği için bir teminattır. Sivil toplum hiçbir müdahaleye açık olmamalı. Sadece üyelerinin fikirlerini önemsemeli ki, sivil toplumun hakim olduğu demokratik ülke olalım. Sivil toplumu olmayan ülkede demokrasi de olmaz. Hak ve özgürlükleri talep edecek bir güç yoksa ve STK’lar eksik ise, bu ülkede demokrasi de olmaz. Olduğunu söylemek yalan olur. Hukuk ve demokrasinin aynası STK’lardır. Herkesin hakları bağımsız sivil toplum örgütlerine bağlıdır. Anayasadaki protesto eylem hakkını arayabilen sivil toplum örgütleri, söz konusu olan hak ve hukuk olduğunda bir araya gelmeliler. Öyle olursa bu gücün karşısında kimse duramaz” diye konuştu.