D-140 Karayolu Akyazı – Kuzuluk yolu kum ocakları çıkışında gece meydana gelen silahlı çatışma öncesinde, Karaçalılık mevkiinde kum ocaklarından kum yükleyerek İstanbul’a gitmek isteyen Taner Canik (34) yönetimindeki 34 KYU 95 plakalı TIR’ın, Şaban D. (35) yönetimindeki 54 E 8188 plakalı otomobil tarafından durdurulduğu tespit edildi.

Erenler ilçesinde hafriyat firması bulunan Şaban D. ile İstanbul’da hafriyat işi yapan Taner Canik arasında daha önceden alacak verecek meselesi nedeniyle husumet bulunduğu belirlenirken, otomobilden inen Şaban D.’nin ile Taner Canik’in birbirlerine silahla ateş ettikleri ortaya çıktı.

Olayda ağır yaralanan Taner Canik, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamazken, yaralı olan ve beraberinde olan iki şahıs tarafından hastaneye kaldırılan Şaban D.’nin ise tedavisi devam ediyor.

Yaralanan Şaban D.’nin ilk ifadesinde, “Adres soracaktık, korkutmak amacıyla silah gösterdik. Tüfekle ateş edince biz de ateş ettik” dediği öğrenildi./ www.akyazihaber.com