Kocaeli’nde, silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 18 kişiden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, geçtiğimiz günlerde İstanbul, Bursa, Düzce, Bolu, Konya, Sakarya ile Kocaeli’nin İzmit, Gölcük, Karamürsel, Başiskele, Derince ve Kartepe ilçelerinde 55 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Baskın yapılan adreslerde 55 kişi gözaltına alınarak KOM Şube Müdürlüğüne getirilmiş, şahısların ev ve iş yerleri ile Düzce’de bulunan imalathanelerinde yapılan aramalarda çeşitli çap ve ebatlarda ruhsatsız tabanca, ruhsatsız tabancadan bozma silah ve el yapımı oldukları belirlenen toplam 40 adet silah, 3 bin adet mermi ve silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilmişti.

Gözaltına alınan 55 kişiden 35’inin çeteden silah alan kişiler olduğu ve ifadelerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldığı öğrenilirken, operasyonlarda gözaltına alınan Alican Ö.’nün tutuklanarak cezaevine gönderildiği, Feridun K.’nin ise hastalığı nedeniyle tedavi altında tutulduğu belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 18 kişi dün Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılardan 10’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 kişinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi.