Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin muhtelif alanlarında hayata geçirilen projeler, ‘Gönül Köprüsü Projesi’ kapsamında Sakarya’da bulunan Siirt heyetine tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşat Taşkın, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da yer aldığı programlarda ilk olarak ADASU HES; ardından Macera Park, Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesisleri ve Sosyal Gelişim Merkezi ziyaret edildi. Günün sonunda düzenlenen ve Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un da katıldığı akşam yemeği sonrasında ise heyet Siirt’e uğurlandı.
 
HES’in işleyişi anlatıldı
Güne Hidroelektrik Santrali ziyaretiyle başlayan heyet, burada yetkililerden bilgi aldı ve baraj sisteminin işleyişini yerinde görme imkânı buldu. HES’in ardından ziyaret edilen Macera Park’ta Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce tarafından bilgilendirilen Başkan Vekili Taşkın ve ekibi burada alanında uzman yetkililerin nezaretinde tırmanma ve ok atma gibi faaliyetlerde bulundular. Günün ilk yarısı Macera Park gezisi ile noktalanırken; Yenikent Park ziyaretiyle günün ikinci yarısına başlandı.


 
Arıtma Tesisi çok beğenildi
Hızırilyas Arıtma Tesisleri ziyaretiyle programına devam eden heyet burada SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte incelemelerde bulundu. Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın, İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili kendisine verilen bilgileri dinlerken, “Siirt’e de bu derece temiz ve düzenli bir arıtma tesisi kurmak istiyoruz” dedi. Arıtma işlemlerinin yanı sıra tesiste bulunan Scada Kontrol Sistemi de ziyaretçilere tanıtıldı.
 
“Siirt’ten selam var”
Gerçekleştirilen ziyaretlerin son durağı ise Sosyal Gelişim Merkezi oldu. Başkan Toçoğlu ile birlikte tek tek ders yapılan sınıfları gezen ve burada gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili Sosyal Gelişim Merkezi çalışanlarından bilgiler alan Belediye Başkan Vekili Taşkın öğrenim gören çocuklara yönelik olarak; “Sizlere Siirt’ten çok selam getirdik. Lütfen selamlarımızı ailelerinize iletin. İnşallah kurduğumuz bu Gönül Köprüsü’nü muhafaza edip daha da geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.


 
“Kardeşliğimiz güçlenecek”
‘Gönül Köprüsü Projesi’ kapsamında Siirt’ten gelen heyet ile güzel ve verimli iki gün geçirdiklerini ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Siirt’ten gelen kardeşlerimize çevre, kültür, sosyal hizmet, eğitim, enerji, altyapı ve su yatırımları ile ilgili hayata geçirdiğimiz projeleri tanıttık. Ziyaretler süresince büyük bir dikkat göstererek ilgisini ve merakını esirgemeyen başta Sayın Başkan Vekili Sayın Taşkın olmak üzere tüm heyet mensuplarına teşekkür ediyorum. Misafirlerimiz ile tanıtım ziyaretlerinin yanı sıra kardeşliğimizi daha ileri boyutlara taşımak ve kurduğumuz bu gönül köprüsünü daha geniş alanlara yaymak için istişarelerde de bulunduk. Bu istişareler sonucunda şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki; kardeşliğimiz inşallah güçlenerek devam edecek ve karşılıklı olarak belediyecilik faaliyetleri kapsamında da birbirimize yardımcı olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.