AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay’ın başkanlık ettiği heyette, Siirt Belediye Başkanı Ceyhun Dilşat Taşkın, AK Parti Siirt İl Başkanı Özgür Çalapkulu, Siirt Belediye Başkan Yardımcıları Yener Tanık ve Gülal Aygün, AK Parti Siirt İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ile Siirt’te faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı. AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Başkan Vekili Şenay Sakal,  SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve büyükşehir bürokratları da ziyarette hazır bulundu.
 
Gönül köprüsü
Siirt heyetini Sakarya’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Sakarya ve Siirt arasında daha önce Gönül Köprüsü Projesi tesis edilmiş, bu kapsamda bir süre önce temaslarda bulunulmuştu. Eylül ayında Sakarya heyeti olarak Siirt’te temaslarımız olmuştu. Bizleri çok iyi misafir eden değerli Siirt ekibini bugün şehrimizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sakarya ve Siirt şehirlerimiz arasında kalıcı hizmetlerin hayata geçirilmesi, ilişkilerin güçlendirilmesi en büyük temennimiz. Misafirlerimize tekrardan hoş geldiniz dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.
 

“Siirt’le ilişkiler güçleniyor”
Toçoğlu, “Siirt dendiğinde akla farklı din ve mensubiyetleri bulunan insanların bir aradalığı gelir; Sakaryamız ise bir kardeşlik coğrafyasıdır. Biz Siirt’te de değerli heyetimize söylemiştik; doğuda yaşananlara batı; batıda yaşananlara doğu duyarsız değildir. Bir ve beraberiz. Kalıcı ilişkilerimizi daha da güçlendirmek en büyük temennimiz. Şehirlerimiz arasında yeni yatırım alanlarının oluşturulması, müteşebbis ruhun daha da canlandırılması en büyük arzumuz. Geçtiğimiz Ramazan ayında Sakaryalı kardeşlerimizin, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin, STK’larımızın yardımları da Siirt’e ulaşmıştı. Güzel bir başlangıç yapmıştık. Bu ilişkinin bugün daha da zenginleştiğini ve geliştiğini söyleyebiliyoruz” dedi.
 
“Sakarya bizim evimiz”
Sakarya’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay ise, “Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi daha önce gerek heyetler gerekse de ikili görüşmeler şeklinde iki şehrimizin gelişimi adına yapılabilecek, atılabilecek yeni adımlar ele alınmıştı. İcraya dönük birtakım girişimler için temaslarımızı sıklaştırıyoruz. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin gelişmesi adına bugün Siirt heyetiyle Sakarya’dayız. Sakarya bizim evimiz gibi. Şehri çok beğendik. Başta başkanımız olmak üzere misafirperverliklerinden ötürü Sakarya heyetine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda Başkan Toçoğlu misafir heyete Sakarya’yı temsil eden bazı hediyeler takdim etti.