Sigorta acentelerinin büyük ilgi gösterdiği zirveye, ilimizi temsilen Sakarya Sigorta Acenteleri (SASADER) Başkanı Emre Tan ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) yönetim kurulu üyesi Çetin Erdil birlikte katıldılar.

Zirvenin ilk günü TÜSAF yönetim kurulu üyesi Çetin Erdil ve SASADER Başkanı Emre Tan, Quıck Sigorta Ceo’su Levent Uluçeçen ve yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirerek, sektör sorunlarının büyük oranını teşkil eden acentelerin sorunlarını tartıştılar.

Zirvenin ilk gününde ayrıca Atatürk Üniversitesi banka ve sigortacılık bölümü öğrencileriyle birlikte seminere katılarak, sigortacılık hakkında bilgilendirme ve tavsiyelerde bulundular. Öğrencilere; eğitimlerini tamamladıklarında, isterlerse sigorta acenteliği yapabileceklerini, ya da sigorta acentelerinin yanında teknik personel olarak çalışabileceklerini anlattılar. Deneyim kazanmaları için kesinlikle acente yanında staj yapmaları gerektiğini vurguladılar ve okulları bitmeden SEGEM belgelerini almalarının iyi olacağını belirttiler.

Zirvenin ikinci günü gerçekleşen büyük toplantıda ise, TÜSAF Başkanı Murat Büyükçelebi, HDİ Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Somer, Quıck Sigorta Ceo’su Levent Uluçeçen, Auto King Genel Müdürü Ayhan Dayoğlu, RS Genel Müdürü Ünal Ünaldı ile sigorta sektörünün ve acentelerin güncel sorunları tartışıldı.

Komisyonların çok düşük seviyede olması, iptal işlem ücretlerinin hem çok az hem de ödenmiyor olması, PTT`nin sigorta şirketi kuruyor olması, Turkcell şirketinin acentelik yapmak için girişimlerde bulunması, Otomobil Yetkili Satıcıları Derneğinin (OYDER) sigorta şirketi kurmak için atılım yapması, noterlerin tescil işlemlerini yapması ve dağıtım kanallarının poliçe kesmesi vb. konular hakkında değerlendirmeler yaptılar.

İlimiz sigorta acentelerinin temsilcileri TÜSAF yönetim kurulu üyesi Çetin Erdil ve SASADER Başkanı Emre Tan ayrıca sigorta acentelerinin her daim birlik beraberlik içinde TÜSAF’ın çatısı altında toplanmaları halinde sorunların ortadan kalkacağını önemle vurguladılar.