31. Meslek Komite Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini e- posta adreslerine gönderilen spam mailler ile ilgili yaşanan sıkıntılar oluşturdu.

Komite üyeleri spam mail olarak tanımlanan istenmeyen e- postalar aracılığı ile yapılan siber dolandırıcılıklara karşı üyeleri uyardı.

Toplantıda, yığın e-posta olarak da adlandırılan istenmeyen e-postalar aracılığı ile genelde yasa dışı ilaç, fidye, reklam, ürünlerin reklamı yapmak için kullanıldığı ve son zamanlarda bu elektronik postalar aracılığı ile kimlik hırsızlığı yapıldığı ve veri kaybına neden olan çeşitli siber dolandırıcılık olaylarının yaşandığı belirtildi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan 31. Meslek Komitesinden Meclis Başkan Yardımcısı Üyesi Necmettin Kırık şunları dile getirdi: “1978 yılında hayatımıza giren elektronik postalar günümüzde hayatımızı ve çalışma hayatını çok kolaylaştırdı ve vazgeçilmez bir unsuru haline geldi.  Ancak bu faydalı iletişim biçimi ile birlikte spam mail sorunu da ne yazık ki ortaya çıktı. Günümüzün telefondan sonra çok yoğun bir şekilde kullanılan iletişim biçimi olan e-mail, hem resmi hem de gayri resmi anlamda ciddi bir iletişim aracıdır. Ancak dikkatsiz kullanıcılar için spam mailler ne yazık ki büyük sorunlara neden olabiliyor. Teknoloji çağında dolandırıcılık yöntemleri çok yaygın ve kolay olmakla birlikte yanlışlıkla bir mail açmanın ne gibi sonuçlar doğuracağı konusunda üyelerimizin temkinli olması gerekiyor.

Son zamanlarda devlet dairelerinin logosu kullanılarak insanlara spam mail gönderiliyor ve dolandırılmaya çalışılıyor.  Eğer tanımadığınız bir kişiden veya kurumdan gelen mailden emin değilseniz ve içerisinde link bulunuyor ise linke tıklamayınız. Bu tür e- postalara itibar etmeyiniz.”