“SGK hem bugüne hem yarına hizmet veriyor”

SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, her yıl 13-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 11'ncisini kutlamakta oldukları SGK Haftası etkinlikleri hakkında Vali Ahmet Hamdi Nayir’e bilgiler verdi.

Çavuş, “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, vatandaşlarımıza doğum öncesinden başlayıp ölüm sonrasına kadar devam eden bir hizmet veriyoruz. Teşkilatımız hem bugüne hizmet ediyor hem de geleceğe dair yatırımlar yapıyor. Teknolojik gelişmeler ışığında birçok hizmet, özellikle E-Devlet uygulamalarından kolayca yapılıyor ve takip edilebiliyor” dedi.

“Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir”

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, “Sosyal Güvenlik Kurumumuz, kişilerin hem sağlığını hem de geleceğini garantiye almaya yönelik olarak kurulmuş ve anayasamızda yer alan bir teşkilatımızdır. Herkesin bir sosyal güvenlik hakkına sahip olduğunu ifade eden anayasamız, aynı zamanda sistemini kurup, işler halde tutma görevini de devlete vermiştir.

“Geçmiş senelere göre hizmet kalitesi yüksek”

Mutlaka zaman içerisinde güzel gelişmeler olmuştur. Görev yaptığımız süre içerisinde önceleri sosyal güvenliğe dair çok fazla şikâyetler alıyorduk. Ancak günümüzde teknolojiye entegre olarak kurumun yapısının da güçlendirilmesi ile vatandaşın işi zamanında ve tam olarak görüldüğünden şikâyetler pek yok. Özellikle prim sisteminde aksamalar yaşanırsa, bu sonuca etki ederek hizmette de aksamalar meydana getirecektir. Günümüzde bu gibi sorunlara pek rastlanmıyor.

“GSS dünyada çok az ülkede var”

Devletimiz belki de dünyada çok az uygulanan Genel Sağlık Sigortası gibi çok önemli bir hizmeti de kaliteli bir şekilde veriyor. Bugün dünyanın en büyük ülkelerinde bile, bizim insanlarımıza sağladığımız imkânların birçoğu bulunmamaktadır. Bizde primini ödeyemeyecek durumda olanların primini devlet ödeyip, kimseyi o şemsiyenin dışında bırakmıyor. Sosyal devlet anlayışının da bir gereği olan bu uygulamalar ile devletimizin vatandaşına verdiği değer de ön plana çıkıyor.

Bu haftalarda vatandaşlarımıza sunulan bu nimetlerin farkında olunmasına katkı sunmak ve bu konuların daha iyi bilinmesini sağlamak gerekiyor” diye konuştu.

Tüm teşkilat mensuplarının Sosyal Güvenlik Haftasını kutladığını dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, herkese görevlerinde başarılar da diledi.