Büyükşehir Belediyesi daha önce proje için hazırlıkların başlatıldığını duyurmuş, şehrin merakla beklediği yatırımın projelendirme süreci tamamlanmıştı. Gerçekleştirilen ihalenin ardından ise çalışmalar başlatılmıştı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, temel atma programı öncesi proje sahasında yaptığı incelemelerin ardından şunları söyledi: “Şehrimiz ulaşım geleceğinde çok önemli bir yere sahip olacak. SGK Köprülü Kavşağı’nın temelini 9 Ekim Cuma günü saat 16.00’da atıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Projenin temeli atılıyor
SGK Köprülü Kavşağı’nı şehrin ulaşımı için çok önemli bir proje olarak tanımlayan Başkan Ekrem Yüce, “Değerlendirmelerimizi bilimsel veriler üzerinden yaptık. Her geçen gün artan araç sayısı, büyüyen şehir yapısı ulaşımda bazı adımları atmamızı zaruri bir boyuta taşıdı. Şehrin ulaşımını da geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu doğrultuda Sakarya’nın girişi niteliğinde olan SGK Kavşağı’nda da yeni bir ulaşım projesini hayata geçireceğimizi daha önce ifade etmiş ve projemizi açıklamıştım. İhalesini de kısa süre önce gerçekleştirmiştik. İnşallah 9 Ekim Cuma günü temelini atıyoruz” ifadelerini kullandı.

3 ilçeye geçişler rahatlayacak
SGK Köprülü Kavşağı’nın ulaşımda bölgeye rahatlık getireceğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Bilindiği üzere projemizi hayata geçireceğimiz SGK Kavşağı, Anadolu Otoyolu ve D-100 karayolundan girişlerde araçların en çok kullandığı bölge. Orhangazi Caddesi üzerinde de zaman zaman trafik yoğunlukları oluşuyor. İnşa edeceğimiz köprülü kavşak ile direk geçişler sağlanabilecek. Orhangazi Caddesi üzerinden gelen araçlar kavşağın altından kolaylıkla yolculuklarına devam edebilecek. Erenler, Serdivan ve Adapazarı ilçelerimizin kesişim noktasında yer alan SGK Kavşağı her üç ilçemize de ulaşımları rahatlatacak” dedi.

Şehrimize hayırlı olsun
Başkan Yüce, “Oluşturacağımız yan yollar ile araçlar köprünün üst kısmına bağlanacak ve Erenler ile Serdivan istikametlerinde yolculuklarını kolaylıkla sürdürebilecek. SGK Köprülü Kavşağı ile şehrimizin ihtiyacı olan bir yatırımı daha hayata geçirmiş olacağız. Şehrin ulaşım geleceğine Büyükşehir Belediyesi olarak çok özel bir adım atıyoruz. Bu özel güne şahitlik etmek isteyen herkesi temel atma programımıza davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.