Başkan Akdardağan “Merkezi ilçelerimiz olan Adapazarı, Erenler, Serdivan ve Arifiye’de üyelerimizin şikayetleri ve tespitlerimiz doğrultusunda son dönemde iyice artan bir seyyar satıcı sorunu yaşanıyor. Daha öncede eski bir sorun olan ama bir türlü kalıcı çözüm bulanamayan seyyar satıcıların ekonomik sıkıntı içinde olan esnafımıza büyük mağduriyet yaşattığını gündeme getirmiştik. Cami önlerinde ve merkezi noktalarda boy gösteren seyyar satıcılar ve dilenciler sorununa çözüm için yapılan girişimleri ilgiyle takip ediyoruz. Sakarya Emniyet Müdürlüğümüzün ve ilçelerin belediye zabıta müdürlüklerimizin ortaklığında seyyar satıcı ve dilencileri önlemeye yönelik yürütülen çalışmalardan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Piyasada yaşanan ekonomik durgunluğun iyice arttığı bu dönemde seyyar sorununa daha kalıcı çözüm bulunmasını beklediklerini söyleyen Başkan Akdardağan, “Cami önlerinde zeytin, peynir, yağ, bakliyat, çerez, meyve, sebze, nalburiye malzemeleri gibi ne olduğu bilinmeyen şeyler satan satıcılar her zaman esnafımızın olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bakkal esnafı olarak bu görüntülerden yaşadığımız rahatsızlığımız da defalarca belediyelerimize ilettik. Yine seçim öncesi ve sonrasında belediye başkanlarımıza yaptığımız ziyaretlerde gündeme getirdiğimiz gibi bu isteklerimizin karşılanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Seyyar satıcılara geçit verilmemesini isteyen Başkan Akdardağan “Sakarya Emniyet Müdürlüğümüzün ve özellikle Zabıta Ekiplerimizin, bir süre önce başlattığı seyyarların önlenmesi konusundaki çalışmaları ve denetimlerini artırmasını istiyoruz. Bu yeni dönemde daha önce olduğu gibi yine şehrimizde seyyarlara geçit verilmesin. Esnaf ağırlıklı olan şehrimizde bu makul isteğimizin karşılık bulacağını ve gerekenin yapılacağını ümit ederken, bu vesileyle her zaman esnafın yanında olan emniyet güçlerimize ve hassasiyetleri nedeniyle zabıta ekiplerimize teşekkür ediyoruz” dedi.