Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda “Gelin Bir Olalım Birlikte Söyleyelim” adlı konsere Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Diyarbakır’ın Sur İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Ensari Erden (kayyum), İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Tezbiten, AK Parti Milletvekili aday adayları, Asitane Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Hasibe Turan, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Asitane Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hasibe Turan, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitiminde bir konu üzerine özellikle yoğunlaştık. Eğitimde din ve değerler eğitimini sanat ve müzikle birleştirdik. Çocuklarımıza dini ve ahlaki değerlerin yanı sıra klasik ve modern sanatları da öğretmeye gayret ettik. Böylece farklı ama bir o kadar da zaruri olduğuna inandığımız bir eğitim modeli oluşturmaya çalıştık ve bugün ki konserimiz de bunun bir parçasıdır. Sanatın estetiğin ve zarafetin inancımızın ayrılmazı olduğu bir hakikattir. Sanat ve estetikten yoksun bir eğitimin eksik olduğuna inanıyoruz. Gençliğimizin çocuklarımızın anne ve babalarımızın yetişkinlerimizin bir sanat dalında kendini yetiştirmiş olmalarının toplumumuza olumlu katkılarını gördük. İşte bu anlayışın çocuklarımızın eğitiminin temel taşı olmasına karar verdik. Çocuklar ve gençlerimizi modern dünyanın alışkanlıklarından uzaklaştırmak ve vakitlerini daha sağlıklı geçirmelerini sağlamak amacıyla 12 okul ve 200 çocuktan oluşan bir koro kurduk. Adapazarı asırlardır farklı kültür ve kuruluşlara ev sahipliği yapmıştır. Sevgili Adapazarı halkını bu konuda tebrik ediyorum. Ne zaman birlik olunmuşsa büyük medeniyetler kurulmuştur. Bugün buradan Adapazarı’ndan tün dünyaya sevgi ve kardeşliğin sesini duyurmaya çalışacağız ”dedi.

Farklılıktan doğan güzellikler

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise “Bu güzel projede emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum ve bu süreç içersinde öğrencilerimizden de desteklerini esirgemeyen kıymetli velilerimize de teşekkür ediyorum. Bugün burada birbirinden farklı insanların, birbirinden farklı çocukların bir araya geldiğinde neler başarabildiğini hep birlikte göreceğiz ve daha da ötesi değil bu coğrafya farklı ülkelerden gelen çocukların bile gözlerindeki ışıltı ve yüreklerindeki sevgiyi birleştirdiklerinde nasıl dostluğu ve kardeşliği haykırabildiklerine şahitlik edeceğiz” diye konuştu.

 

Dünyaya seslerini duyurmak için

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise, “Sevgisizliğin ötekileştirmenin böylesine yaygınlaştığı bir zamanda sevgi ve kardeşlikte buluşmayı seçen ve bu projede bizimle birlikte çalışan Asitane Vakfına ve Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü yürekten kutluyorum. Bu dönem fırsatların bol olduğu bir dönem, hükümetimiz her alanda ciddi hizmetler üretiyor. Bizde Adapazarı Belediyesi olarak bize düşebilecek konuları bizde çok ciddi yakından takip ediyoruz. Hükümetimizin bazı vakıf ve derneklerle sosyal alanlarda gördüğümüz gibi müzik faaliyetlerinde de birlikte çalıştığını görüyoruz. Asitane Vakfı Yönetimi daha önce bu faaliyetlerini Cumhurbaşkanımızın eşinin de katılımı ile 3 kez düzenlemiştir. Bizde belediye olarak çocuklarımızın bu sevgisine ortak olup seslerini tüm dünyaya duyurmalarını sağlamak amacıyla bu projeye dâhil olduk” dedi.

Başkan Dişli, etkinlikte emeği geçen Asitane Vakfı yöneticilerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Tezbiten’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederken programda bir sürpriz yaparak sahneye çıkarak saz çaldı. Performansıyla tüm izleyenleri şaşırtan Başkan Dişli, çocukların kardeşlik sevgisine kendisinin de katılmak istediği söyledi.