Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan Sakarya İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya’yı ziyaret etti. İş-Kur Müdürü Kaya esnaf ve sanatkarın kalifiye eleman bulmada zorluk yaşadığını ifade ederken, mevcut kalifiye elemen eksikliğini İşbaşı Eğitim Programı ile doldurmaya çalıştıklarını belirtti. 

“İşbaşı Eğitim Programları işsizlerin işbaşında eğitilmesini amaçlayan bir programdır” diyen Kaya; “Bu programın süresi azami 6 aydır. Programa dahil olabilmek için kişilerin İş-Kur’a kayıtlı olmaları ve öğrenci olmamaları gerekmektedir. 15 yaşını tamamlamamış kişilerde bu program kapsamından faydalanamamaktadır. Bu program ile kursiyerin zaruri giderleri, iş kazası ve meslek hastalığı primi, genel sağlık sigortası primi kurum tarafından karşılanacaktır. En az iki çalışanı bulunan işyerlerinde çalıştırılacak 3’üncü Kişinin 6 ay boyunca giderlerini kurum karşılamakta ve piyasanın ihtiyacı bulunan kalifiyeli elemanı onlara kazandırırken maddi anlamda onlara destekte olabilmektedir” dedi.

Başkan Hasan Alişan ise program ile ilgili olarak şunları söyledi; “Doğru imkan ve şartları kullanarak esnaf ve sanatkarın mevcut ihtiyacı olan kalifiye eleman sorununun bu şekilde giderilebileceğine inanıyorum. Esnaf ve sanatkarımız sağladığınız bu program ile hem büyük bir derdine çare bulmuş olacak hem de maddi anlamda üzerinden bir yük kalkmış olacaktır.”