Sakarya Üniversitesinde misafir öğrenci olan Filistinli Hamza S.H. Alashqar ve Suriyeli Bilal Zarifa, Karasu’da serinlemek için denize girmiş ve boğularak hayatlarını kaybetmişti.

Pazar günü yaşanan olayda, Hamza S.H. Alashqar ve Suriyeli Bilal Zarifa,  serinlemek için girdikleri denizde bir süre sonra çırpınmaya başlamış, çevredekiler tarafından denizden güçlükle çıkarılmış ve kaldırıldıkları Karasu Devlet Hastanesinde de yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetmişlerdi.

İki genç için, Kampüs Camii’nde caneze töreni düzenlendi. Gençlerin yakınlarının ve arkadaşlarının katıldığı tören sonrasında Bilal Zarifa Seridvan Mezarlığında toprağa verildi. Filistinli Hamza S.H Alashgqar’ın cenazesi ise ülkesine gönderildi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Öğrencilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Üniversitemizin ve öğrencilerimizin yakınlarının başı sağ olsun. Bu tür üzücü haberleri almamak için, öğrencilerimizin bilmedikleri bölgelerde denize girmemelerini önemle rica ederim” dedi.